Robert Kubica: „A versenysorozatban én csak kívülálló vagyok!”

Vágólapra másolva!
2008.07.01. 16:44
Hiába áll Robert Kubica jelenleg a második helyen a pontversenyben, a lengyel pilóta mégis úgy gondolja, nincs esélye a világbajnoki cím megszerzésére. A BMW Sauber csapat versenyzője néhány jó eredmény után található a második helyen az összetettben.
Robert Kubica
Fotó: Reuters
Robert Kubica
Robert Kubica
Fotó: Reuters
Robert Kubica

A BMW Sauber pilótáját, Robert Kubicát mindössze két pont választja el a Formula–1-es világbajnoki sorozat éllovasától, Felipe Massától. A lengyel versenyző eddig remekel, mégis úgy érzi, hogy az idény végén nem lesz első, mert egész egyszerűen nem tud ott lenni a végelszámolásnál.

„Majdnem az idény felénél járunk, és úgy gondolom, az összetettben jelenlegi második helyem nem reális. Sokszor megfordul a fejemben, hogy a világbajnokságban folytatott versenyben én csak kívülálló vagyok” – mondta a Formula–1 hivatalos oldalának a lengyel versenyző.

Kubica figyelmeztette a BMW-t, hogyha lépést akarnak tartani a Ferrarival és a McLarennel, akkor mindenképp fejleszteniük kell az autón.

„Jelenleg még nem állunk annyira jól a fejlesztésekkel, mint ahogy kellene. Szükségünk lenne néhány újdonságra, amellyel fel tudnánk venni a versenyt a többiekkel” – folytatta a lengyel versenyző – „Ha nem akarunk nagyon lemaradni, akkor sürgősen cselekednünk kell. Ha sikerül visszatérnünk az év eleji formánkhoz, csak akkor leszek igazán elégedett” – zárta szavait Robert Kubica.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik