Az elégedetlen Robert Kubica szerint nem fejlődik megfelelően a BMW

Vágólapra másolva!
2008.06.25. 14:27
Meglehetősen éles hangon bírálta csapatát, a BMW Saubert Robert Kubica: a lengyel versenyző szerint a német istálló közel sem fejlődik megfelelő mértékben, így pedig semmi esélyük sem lesz a Ferrarival és a McLaren-Mercedesszel szemben.
Sebességre vágyva: Kubica és BMW-je túl lassúnak bizonyult Magny-Cours-ban
Fotó: Reuters
Sebességre vágyva: Kubica és BMW-je túl lassúnak bizonyult Magny-Cours-ban
Sebességre vágyva: Kubica és BMW-je túl lassúnak bizonyult Magny-Cours-ban
Fotó: Reuters
Sebességre vágyva: Kubica és BMW-je túl lassúnak bizonyult Magny-Cours-ban

A Kanadai Nagydíjon remek győzelmet arató Robert Kubica nem sokáig maradt optimista: Magny-Cours-ban a BMW-k gyenge teljesítményt nyújtottak, a lengyel pilóta pedig úgy véli, a csapat teljesítménye nem javul elég intenzíven a riválisokhoz képest.

„Akár azt is mondhatnám, hogy az Ausztrál Nagydíj óta a mi csapatunk fejlődött a legkevesebbet a mezőnyben” – mondta Kubica az első silverstone-i tesztnap után.

„Még ha az autóból a legjobbat hozzuk is ki, rossz esetben csak ötödikek lehetünk. Ez viszont nem elég. Szerencsénkre a Ferrari és a McLaren többször technikai gondokkal küzdött, néha pedig a pilótáik is hibáztak, így aztán még versenyben vagyunk. De ha megszűnnek ezek a problémák, ráadásul nem is rontanak majd, akkor szinte semmi esélyünk sem lesz. Ennek ellenére mindent meg fogok tenni, hogy megpróbáljam tartani a lépést” – mondta.

Kubica szerint a túl lassú fejlődésre jó példa a magny-cours-i gyengélkedés: bár az ötödik helyen intették le, autója sebessége jócskán elmaradt a Ferrarikétól.

„Ausztráliában gyorsabbak voltunk, mint a Ferrari. Malajziában és Bahreinben gyorsabbak voltunk, mint a McLaren. Barcelonában a Ferrari már gyorsabb volt, de a McLarennel körülbelül egyformán teljesítettünk. Jelenleg azonban már körönként majdnem egy másodpercet kapunk” – bosszankodott.

„Ráadásul mi is elkövettünk több hibát, amikor a Francia Nagydíjon új fejlesztéseket alkalmaztunk az autókon. Magny Cours-ban a Toyota, a Renault és a Red Bull egy szinten volt velünk, és ez nem túl jó. Most a teszten kielemezzük, hogy mi okozta a rossz szereplést, és remélhetőleg Silverstone-ban helyreáll a rend: a Ferrari és a McLaren gyorsabb lesz nálunk, de a mezőny többi része csak a hátunkat nézi” – tette hozzá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik