Robert Kubica elégedett a BMW új autójával, még nem gondol 2009-re

Vágólapra másolva!
2008.01.15. 16:24
Robert Kubica kedden Valenciában tette meg első km-eit a BMW-Sauber hétfőn Münchenben bemutatott idei Formula-1-es autójával, és rendkívül elégedetten nyilatkozott az F1.08 kódjelű konstrukcióról. A lengyel versenyző a villáminterjú során elárulta, egyelőre nem foglalkozik a jövőjével, nem sieti el a tárgyalásokat az idei szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Robert Kubica egyelőre nem gondol a szerződéshosszabbításra
Reuters
Robert Kubica egyelőre nem gondol a szerződéshosszabbításra
Robert Kubica egyelőre nem gondol a szerződéshosszabbításra
Reuters
Robert Kubica egyelőre nem gondol a szerződéshosszabbításra

„Jól kezdtünk, igaz csak néhány kört tettem meg. De olyan benyomások értek, amelyek alapján elmondhatom, jó irányba haladunk” – mondta Kubica.

A krakkói fiatalember úgy érzi, az F1.08 kódjelű autó stabilabb a tavalyi konstrukciónál, jobban is tapad a pályához.

„Alig várom már az előttem álló tesztnapokat” – jegyezte meg a tavalyi pontverseny hatodik helyét megszerző pilóta, miután gond nélkül tette meg a már említett néhány kört.

„Az egész csapat lázas izgalommal várta a mai napot. Teljes mértékben elégedettek vagyunk azzal, hogy a teljesen új autónk hibamentesen mutatkozott be” – szögezte le Willy Rampf technikai igazgató.

A BMW-Sauber idén is Nick Heidfeldtől és Robert Kubicától várja a jó eredményeket, de elképzelhető, hogy jövőre már módosul a kettős összetétele. A lengyel versenyző szerződése ugyanis lejár az év végén, és kedden azt mondta Valenciában, nem kapkod a jövőjével kapcsolatos kérdésben.

„Még nem döntöttem – kezdte nyilatkozatát Kubica, majd hozzátette: A lehető legjobb helyen szeretnék dolgozni, de most még korai lenne, ha 2009-ről beszélnénk. Most 2008-ra összpontosítok, majd meglátjuk, mit hoz a jövő”.

Robert Kubica a 2006-os Magyar Nagydíjon szerepelt először a BMW-Sauber versenyzőjeként, majd a monzai Autodromo Nazionalén a harmadik helyen ért célba. Tavaly egyszer sem állt dobogóra, háromszor lett negyedik.

„Mindig jól éreztem magam a csapatnál, különösen a 2006-os idény végén. 2007-ben már hullámzó volt a teljesítményem, fent és lent is jártam. Több változás is történt a legutóbbi szezon óta, remélem, 2008-ban jobb leszek. Bízom abban, hogy állandósul az erős eredményem, és ez nagyrészt az autótól függ. Én mindent megteszek a saját és a csapatom sikeréért” – zárta mondandóját Kubica.

A lengyel versenyző csapattársa, Nick Heidfeld csütörtökön teszteli először a BMW-Sauber idei konstrukcióját.

A JANUÁR 14-I AUTÓBEMUTATÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik