A McLaren elvégezte első tesztjét az új MP4-23 kódjelű autóval

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 19:45
A McLaren istálló szerda délután sikeresen tesztelte első alkalommal új autóját Spanyolországban, a jerezi pályán. Délelőtt Pedro De La Rosa, a csapat spanyol tesztpilótája kezdte a tesztelést, majd a McLaren új szerzeménye, a finn Heikki Kovalanen is debütált a délutáni folytatáson. Mindkét pilóta elégedett volt a fejlesztésekkel, és derűlátó a jövőt illetően. Lewis Hamilton holnap csatlakozik a tesztcsapathoz.
Az új autó jó debütált Spanyolországban
Reuters
Az új autó jó debütált Spanyolországban
Az új autó jó debütált Spanyolországban
Reuters
Az új autó jó debütált Spanyolországban

„Tényleg nagyszerű volt az új MP4-23-mal manőverezni a pályán - nyilatkozta lelkesen a 26 éves pilóta, aki láthatóan elégedett volt az autóval. - Ez volt az első alkalom, hogy a Vodafone McLaren-Mercedes pilótájaként ültem a volán mögé. Mindig is élveztem azt az alkalmat - és az azt belengő különleges atmoszférát -, mikor először próbálhattam ki egy új autót.”

„A mai első benyomásaim határozottan jók. Elég széleskörűek és alaposak voltak a fejlesztési tervek és munkálatok az elmúlt hónapokban. A mai nap nagyon bíztató kezdet volt. Ugyancsak ma volt először lehetőségem valóban megismerni a tesztcsapatot, amire szerintem szükség is volt, mert sok időt fogunk együtt tölteni az elkövetkezendő hetekben.”

Kovalainen legjobb ideje az összesen 128 kilométeres távon 1:20.559 volt, míg De la Rosa 1:19.655-ös eredményt ért el.

„Heikkivel összesen hatvankilenc kört tettünk meg, ami jó volt kezdetnek – kezdte hasonlóan lelkes nyilatkozatát a spanyol tesztpilóta. – Az autó jól teljesített, a mai nap pedig bíztató volt. Második alkalommal ülhettem elsőként új autóba, és összesen már nyolc versenyautót vezettem a csapatban.”

„Nagyszerű dolog, ha az ember egy autót már a kezdetektől, szinte annak születésétől fogva tesztelhet. Sokmindenre ráérez a folyamat során, amelyeket a későbbiekben hasznosíthat. Ez az időszak egyébként a legsűrűbb az egész tesztcsapat számára.”

„Még tizennyolc napunk van a tesztelésre, beleértve a mait is, és sok munka vár ránk ez idő alatt. Sok mindent kell még elvégeznünk, de hihetetlenül motivált a csapatban mindenki” - mondta végül De la Rosa.

A csapat másik pilótája, a brit Lewis Hamilton csütörtökön ülhet az MP4-23 volánja mögé, miután csatlakozik új csapattársához, Heikki Kovalainenhez, és megkezdhetik a közös munkát.

MCLAREN-MERCEDES, AZ MP4-23 TESZTELÉSE, JEREZ

AZ ELSŐ TESZT EREDMÉNYE
Plióta Össztáv Legjobb eredmény
Pedro De la Rosa (spanyol) 177 km 1:19.655 p
Heikki Kovalainen (finn) 128 km 1:20.559 p
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik