McLaren: tisztességtelenül, sportszerűtlen előnyt szerzett a Renault

Vágólapra másolva!
2007.11.23. 12:11
A McLaren-Mercedes súlyos vádakkal illette a Renault-t a Formula-1-es világbajnokság „második számú kémügyében”, az összegyűjtött adatok szerint rengeteg titkos adatot tudott meg a Flavio Briatore által vezetett csapat. A Nemzetközi Automobil-szövetség december 6-án tárgyalja az esetet.
McLaren-Renault párharc 2006-ból
www.autosport.com
McLaren-Renault párharc 2006-ból
McLaren-Renault párharc 2006-ból
www.autosport.com
McLaren-Renault párharc 2006-ból

Az autosport.com internetes szakportál szerint a wokingiak állítják, a Renault 33 szigorúan titkos technikai adatokat tartalmazó fájlhoz jutott a a McLarentől szerződtetett mérnök, Phil Mackareth révén. A francia istálló 11 floppyra írta át ezeket, a fájlok közel 800 tervrajzot tartalmaztak a 2006-os és 2007-es autóhoz kapcsolódóan.

Ezek alapján gondolja úgy a McLaren, hogy F-1-es ellenfele tisztességtelen előnyhöz jutott, lévén a Renault 15 szakembere ismerte meg a titkokat.
„Egyértelműen látszik, hogy a McLaren titkos, tervezési adatait tudatosan, szándékosan és sokak számára ismertetett módon használták a Renault tervezői és mérnökei. Ezzel haszonra és tisztességtelen előnyre tett szert a csapat” – szerepel a wokingiak jogi csoportja által nyilvánosságra hozott közleményben.

A Renault hetek óta ártatlanságát hangoztatja, Flavio Briatore csapatfőnök szerint a Renault nem használta fel a titkos adatokat. Az olasz sportvezető állítja, azonnal értesítették a McLarent és az FIA-t, amikor kiderült, Phil Mackareth sportszerűtlen előnyhöz akarja juttatni új munkaadóját.

A wokingiak jogászai szerint a Renault vezető szakemberei közül Tim Densham főtervező, James Allison technikai igazgató helyettes és Robin Tuluie kutatásfejlesztésért felelős vezető is megismerte a fájlok tartalmát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik