Kovalainen vagy De la Rosa lesz Fernando Alonso utódja

Vágólapra másolva!
2007.11.22. 12:28
Angol lapértesülés szerint Heikki Kovalainen vagy Pedro de la Rosa lesz Lewis Hamilton csapattársa a jövő évi Formula-1-es világbajnokság során. Döntés rövid időn belül várható a McLaren-Mercedesnél.
Csapattársra vár Lewis Hamilton
Reuters
Csapattársra vár Lewis Hamilton
Csapattársra vár Lewis Hamilton
Reuters
Csapattársra vár Lewis Hamilton

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso menesztése óta röpködnek a nevek a levelegőben: esélyesként tartották számon Nico Rosberget, Adrian Sutilt és még a tavaly visszavonult Michael Schumachert is hírbe hozták a wokingiakkal.

A korábbi világbajnok Keke Rosberg fia azonban nemrég újra elkötelezte magát a Williams-csapathoz, ezért a nemzetközi szaksajtó „ki is ejtette”. Maga az érintett, vagy a száguldó cirkusz futamain 2006 óta szereplő Nico Rosberg is korainak tartaná a McLaren-szerződést.

„Még csak huszonkét éves vagyok, nem kell kapkodnom. Kidolgozott terv szerint alakul a pályafutásom, de jövőre már mindenképpen dobogóra akarok állni” – jelentette ki a német versenyző.

Nico Rosberg egyébként figyelmeztette a brit közvéleményt, hogy ne támasszon óriási elvárásokat Lewis Hamilton felé.

„Vitathatalan, hogy jól mutatkozott be, mert sokat tanult világbajnok csapattársától és egyértelmű, ígéretes jövő előtt áll. De ne feledjük, újonc versenyző még sohasem kapott ilyen jó autót, mint ő” – jegyezte meg a Williams versenyzője.

Adrian Sutil idén a Spyker-csapat tagjaként szerepelt, így némi meglepetést jelentett, hogy szóba került a neve. A szakértők azonban szép jövőt jósolnak számára, és állampolgársága is „aduként” szerepelt, hiszen a Mercedes már évek óta szeretne német pilótát látni a McLarennél.


A fiatal pilóta azonban biztos abban, hogy jövőre a Spyker örökébe lépő Force India is igényt tart munkájára.

Heikki Kovalainen szintén idén debütált az F-1-ben és a kezdeti botladozás után már jó eredményeket ért el, a Japán Nagydíjon a második helyen ért célba, folyamatosan felülmúlta jóval rutinosabb csapattársát, Giancarlo Fisichellát. Az Alonso szerződtetésén fáradozó Renault azonban 2008-ra lecseréli pilótatársát, mert helyet akar szorítani a háromszoros világbajnok Nelson Piquet fiának, a roppant tehetséges Nelsinhónak.

Pedro de la Rosa évek óta tesztversenyzőként segíti a McLarent, de „előléptetése” meglepetést jelentene, lévén éppen az ő e-mailei miatt indította újra a Nemzetközi Automobil-szövetség a már lezártnak hitt kémügy vizsgálatát. Ennek eredményeként 100 millió dolláros bírsággal sújtotta a McLarent és kizárta a konstruktőrök versenyéből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik