November 15-én tárgyalják a McLaren-Mercedes fellebbezését

Vágólapra másolva!
2007.10.27. 14:22
A Nemzetközi Automobil-szövetség fellebbviteli bizottsága november 15-én Párizsban tárgyalja a McLaren-Mercedes fellebbezését az 58. Formula-1-es világbajnokság évzáró Brazil Nagydíjához kapcsolódó benzin-ügyben. Max Mosley FIA-elnök szerint a meghallgatás nem veszélyezteti Kimi Räikkönen elsőségét.
A Williams és a BMW követett el (?) szabálytalanságot Brazíliában
A Williams és a BMW követett el (?) szabálytalanságot Brazíliában
A Williams és a BMW követett el (?) szabálytalanságot Brazíliában
A Williams és a BMW követett el (?) szabálytalanságot Brazíliában

A wokingi csapat beadványának oka, hogy a Williams-Toyota és a BMW-Sauber autóiban az üzemanyag hőmérséklete alacsonyabb volt a megengedettnél. A versenyfelügyelői testület nem zárta ki a két istállót Interlagosban, mert nem lehetett biztonsággal megállapítani, hogy a kocsikban a megengedett 10 század foknál hidegebb volt a benzin.

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke szerint a november 15-i tárgyalás nem veszélyeztetheti Kimi Räikkönen vasárnap megszerzett világbajnoki címét.

„Számunkra már befejeződött a világbajnokság. Semmin sem változtat az a tény, hogy egy csapat fellebbezést nyújtott be. Be kell bizonyítaniuk az igazukat” – mondta az FIA első számú vezetője.

Egyes szakértők egyébként úgy vélekednek, hogy a McLaren nem is nyújthatta volna be tiltakozását, csak javaslattételre lenne lehetőségre. A csapat nevében ugyanis kizárólag egy sportági szövetség adhatott volna be fellebbezést az FIA-hoz.

Mosley szerint a McLaren nem óvta meg a futam végeredményét, arra csak a leintéstől számított harminc percen belül lett volna módja. A Williams és a BMW állítólagos szabálytalanságára azonban csak jóval később derült fény…

„De változtat-e a helyzeten, ha kizárják a Hamilton előtt végzett versenyzőket? Erről a Fellebbviteli Bizottságnak kell döntenie” – jegyezte meg Mosley.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik