Brawn máris Michael Schumacherhez hasonlítja az új világbajnokot

Vágólapra másolva!
2007.10.26. 10:53
Kimi Räikkönen a hétszeres világbajnok Michael Schumachert idéző módon tette a dolgát, csendben, különösebb felhajtás nélkül dolgozott a Ferrari szakembereivel és megérdemelten nyerte meg az 58. Formula-1-es világbajnokságot. Ezt Ross Brawn, a maranellói csapat szabadságát töltő korábbi technikai igazgatója állította.
Ünnepel a Ferrari...
Reuters
Ünnepel a Ferrari...
Ünnepel a Ferrari...
Reuters
Ünnepel a Ferrari...

„Nagyon elégedett vagyok Kimi teljesítményével, főként annak tükrében, hogy eleinte sokat szenvedett, amikor meg kellett szoknia új csapatát, új autóját a Bridgestone-abroncsok jellegzetességeit” – jelentette ki a brit szakember.

Kimi Räikkönen drámai hajrá után 1 pontos előnnyel nyerte meg a pilóták összetett versenyét, pedig a szezon korábbi szakaszában már 26 pontos is volt a hátránya a végül második helyen végző Lewis Hamiltonnal szemben. A McLarentől igazolt finn klasszis azonban az idén hajrájában megtáltosodott, az utolsó két versenyen már esélyt sem adott ellenfeleinek a futamgyőzelemre. Így két ezüstérem után harmadik finn pilótaként diadalmaskodott a száguldó cirkuszban.

„Leginkább azzal nyűgözött le, hogy kiválóan dolgozott együtt a mérnökökkel, megértette döntéseik hátterét és Michael stílusában végezte a dolgát. Csendben, a csapat által nyújtott „védettségben” tevékenykedett. A szezon második felében pedig kivételes teljesítményt nyújtott” – érvelt Brawn.

Szavazás

Ön szerint megvédi-e világbajnoki címét 2008-ban Kimi Räikkönen?

Írja be az itt látható számot!
A korábbi technikai igazgató nem ment el szó nélkül Felipe Massa produkciója mellett sem.

„Sokat fejlődött, és az utolsó pillanatig harcban lett volna a világbajnoki címért, ha nem gátolja meg néhány műszaki hiba ebben. Lenyűgöző a gyorsasága, és az is fontos, hogy imád együtt dolgozni a csapattal” – jegyezte meg a szakember.

Ross Brawn hozzátette, várható volt, hogy a Ferrari úrrá lesz a kezdeti nehézségeken és a szakmai stáb átalakulása sem érződik majd az eredményeken.

„Egyáltalán nem volt meglepő, hogy kezdetben zavart okozott a téli struktúraváltás, időbe telt, amíg mindenki megtalálta a helyét. De körültekintően választották ki az új embereket, és egyértelműnek tűnt, hogy be is bizonyítják rátermettségüket. A csapat egyik legfontosabb mottója: , „Non mollare mai”, ami nagyjából azt jelenti, sohasem adjuk fel.” – jelentette ki a korábbi technikai igazgató.

Ross Brawn végül leszögezte, biztos, hogy a Ferrari tanult az idei szezonban elkövetett hibákból és jövőre még erősebb lesz. Arra azonban nem tért ki, hogy visszakerül-e a maranellói csapathoz, pedig a jövőjét firtató találgatások már hónapokkal ezelőtt elkezdődtek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik