Ecclestone: Dennis miatt bukta el Lewis Hamilton a világbajnokságot

Vágólapra másolva!
2007.10.25. 16:05
Bernie Ecclestone éles szavakkal bírálta Ron Dennist az 58. Formula-1-es világbajnokság elbukása miatt, úgy véli, a csapat hibái miatt nem végzett az élen az újonc Lewis Hamilton. A száguldó cirkusz első számú vezetője úgy véli, a wokingiak szükségtelenül iktattak be plusz boxkiálást a pontverseny addigi éllovasának, aki az eredeti stratégia révén könnyedén negyedik lehetett volna.
Lewis Hamiltont "átok" sújtotta Brazíliában
Reuters
Lewis Hamiltont "átok" sújtotta Brazíliában
Lewis Hamiltont "átok" sújtotta Brazíliában
Reuters
Lewis Hamiltont "átok" sújtotta Brazíliában

„Ron adta Räikkönennek a világbajnokságot – jelentette ki határozottan Ecclestone.

Hamilton a futam első harmadában „feleslegesen”, minimális mennyiségű üzemanyagot és lágy abroncsokat kapott, mert a csapat úgy vélte, a beiktatott kiállás révén gyorsan visszakapaszkodhat a legjobbak mögé. Az első körben ugyanis hibázott, kisodródott a pályáról, majd néhány perccel később – állítólagos váltóhiba miatt – a 18. helyre csúszott vissza.

„A felesleges kockáztatás nélkül Hamilton biztosan olyan helyen ér célba, amely világbajnoki címet jelenthetett volna számára. Nem kellett volna behívniuk a boxba, hiszen szükségtelenül kapott kevés üzemanyagot és puha gumikat. Ezzel ugyanis nem került előrébb, de elveszített 25 másodpercet a kiállással. Ha csak 15-öt bukik, akkor már világbajnoki címet érő negyedik helyen végez” – szögezte le Bernie Ecclestone.

Az F-1 ura már régóta nagy rajongója a fiatal brit klasszisnak, többször is elmondta, szurkol világbajnoki címéért. Ecclestone szerint Hamilton sikerei plusz rajongótábort „toboroztak” a Formula-1 mellé.

„Sajnálom Lewis az idei teljesítménye alapján. De Räikkönen a világbajnok. Remélem, mostantól nyíltabb lesz és többet beszél majd…” – jegyezte meg Bernie Ecclestone.

A brit sportvezető véleményét osztja a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda is.

„Ron azt mondta, tíz másodpercet nyertek a kiállással, de láthattuk, ez nem volt elég. A két pit-stopos stratégia révén Lewis ötödik lehetett volna, hiszen vasárnap 20 másodperc választotta el ettől a helytől” – mondta a sportág osztrák legendája.

NEM SZOMORKODOTT LEWIS HAMILTON A BRAZIL NAGYDÍJ UTÁN...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik