Alonso szerint vicc lenne, ha kizárnák a Williamst és a BMW-t

Vágólapra másolva!
2007.10.22. 14:25
A Formula–1-nek rossz lenne, ha Lewis Hamiltonnak végül a nemzetközi szövetség (FIA) fellebbviteli testülete adná oda a világbajnoki címet a BMW és a Williams elleni büntetéssel – jelentette ki Fernando Alonso, a McLaren-Mercedes spanyol pilótája, aki a Brazil Nagydíjon elért harmadik helyével bronzérmes lett a 2007-es vb-sorozatban Kimi Räikkönen és csapattársa, Lewis Hamilton mögött.
Fernando Alonso régóta rosszkedvű, nehéz elképzelni őt mint McLaren-Mercedes-pilótát 2008-ban
REUTERS/Paulo Whitaker
Fernando Alonso régóta rosszkedvű, nehéz elképzelni őt mint McLaren-Mercedes-pilótát 2008-ban
Fernando Alonso régóta rosszkedvű, nehéz elképzelni őt mint McLaren-Mercedes-pilótát 2008-ban
REUTERS/Paulo Whitaker
Fernando Alonso régóta rosszkedvű, nehéz elképzelni őt mint McLaren-Mercedes-pilótát 2008-ban

„Egyszerűen vicc lenne, és ebből már az idén túl sok volt” – fogalmazott a Cadena Ser nevű spanyol rádiónak adott interjújában a kétszeres világbajnok Fernando Alonso arról, hogy a McLaren fellebbez az FIA-hoz az állítólagos szabálytalanságok miatt.

Mint megírtuk, a Brazil Nagydíj műszaki delegáltja szerint a Williams és a BMW versenyautóiba a tankolások során a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű üzemanyagot töltöttek.

A versenyfelügyelők hat és fél óra után úgy döntöttek, nem büntetik meg a két istállót, mert egyrészt nem egyértelmű, mennyi volt a külső hőmérséklet (más adatokat közölt a Formula One Management és a csapatoknak hivatalosan információkat szolgáltató Meteo France), másrészt nem igazolható, hogy a Williams és a BMW szándékos csalást követett el.

A McLaren fellebbezett a döntés ellen az FIA-nál, hátha a nemzetközi fellebviteli tanács mégis kizárja a két csapatot, s ezzel Hamilton ölébe hullhat a negyedik hely.

„Ha ilyesmi megtörténne, ha végképp sírba vinné a sportágat” – mondta Fernando Alonso.

A saját csapatával kapcsolatban még mindig kritikus ibériai versenyző így folytatta:

„Nem úgy tűnik, mintha ez egy nagyon jól menedzselt szezon lett volna a részünkről. Az eredmény magáért beszél. A McLaren elveszítette a bajnokságot, mégpedig valószínűleg a saját maga által hozott döntések miatt. Ez különösen az idény második felére igaz. Nem titok, hogy nem nagyon kaptam segítséget a csapattól.”

„Amit a saját csapatfőnököm mondott Kínában, hogy tudniillik nem Räikkönen ellen versenyeztek, hanem ellenem, nos, ez a szándékuk nyílt bizonyítéka volt.”

„Ezzel a McLaren saját maga is elősegítette a vereséget, de az is igaz, hogy a Ferrari jobb munkát végzett a többieknél.”

„Az utolsó versenyeken egyszerűen meg volt kötve kezem-lábam – folytatta Alonso. – Nem volt erő a birtokomban. Mindent úgy kellett csinálnom, ahogyan mondták, így pedig nehezebb volt csökkentenem a hátrányomat.”

Az újabb bírálatok ellenére a 2005-ös és a 2006-os év világbajnoka cáfolta, hogy már megszületett a döntés a távozásáról, és hogy biztosan visszatér a Renault-hoz.

„Tudom, hogy vannak ilyen hírek, de nem beszéltem másik csapattal, ez az igazság. Ha nem maradok a McLarennél, akkor sem mondhatom, hogy a Renault a legelső választásom.”

RON DENNIS: HAMAROSAN ELDŐL FERNANDO ALONSO JÖVŐJE

A következő két hét alatt kiderül, hogy hol folytatja a pályafutását Fernando Alonso, a McLaren-Mercedes kétszeres világbajnoka. Erről Ron Dennis, a wokingiak csapatfőnöke beszélt.
A sportvezető ennél többet nem árult el, ellenben sokat beszélt arról, hogy az internet térnyerésével egyre több ellenőrizetlen információ jelenik meg, és ez megkeseríti az ő életét is. Ezzel azt akarta mondani, hogy az Alonso és a McLaren ellentétéről szóló híradásokban sok volt a pontatlanság és a túlzás.
Bizonyos források – így a német Bild és az Alonso szülővárosában, Oviedóban kiadott La Nueva Espana – szerint egyébként már eldőlt, hogy Alonso visszatér a Renault-hoz, és a McLaren már csak a „lelépési díjról” egyezkedik Flavio Briatoréval, a francia istálló vezetőjével.
A spanyol pilóta annak idején hároméves szerződést írt alá a McLarenhez, ebből még csak egy év telt el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik