A súlyos büntetést megúszó Hamilton magabiztosan várja a folytatást

Vágólapra másolva!
2007.10.20. 13:31
A szabálytalan abroncshasználatot súlyosabb szankció nélkül megúszó Lewis Hamilton magabiztosan és bizakodva várja a sorsdöntőnek ígérkező időmérő edzést az 58. Formula-1-es világbajnokság Brazil Nagydíján. A McLaren-Mercedes brit versenyzője tudja, nagy esélyt teremthet maga számára, ha megszerzi az első rajthelyet.
Lewis Hamilton nyerni akar a Brazil Nagydíjon
Reuters
Lewis Hamilton nyerni akar a Brazil Nagydíjon
Lewis Hamilton nyerni akar a Brazil Nagydíjon
Reuters
Lewis Hamilton nyerni akar a Brazil Nagydíjon

„Persze, akkor sem jön el a világvége, ha a második, harmadik vagy negyedik pozícióba kerülök. Rendelkezünk azzal a versenytempóval, amelynek révén harcban lehetek a győzelemért” – szögezte le a világbajnoki pontverseny éllovasa.

Lewis Hamilton pénteken a legjobb időt autózta a két szabadedzés összesítésében, de sokáig „levegőben lógott”, hogy súlyos büntetéssel sújtják. A nyitó teszten ugyanis az engedélyezett egy szett vizes abroncs helyett többet használt, ez pedig szabályellenes. A Nemzetközi Automobil-szövetség végül 15 ezer eurós bírságot szabott ki a McLaren-csapatra.

A szezont újoncként kezdő pilóta ezzel nem igazán foglalkozott, hiszen minden erővel a szombati kvalifikációra és a vasárnapi évzáró futamra figyel. Hazájában is óriási a várakozás, hiszen 1996, Damon Hill diadala óta nem ünnepeltek brit világbajnokot a száguldó cirkuszban.

„Meg akarom nyerni a vasárnapi versenyt. Csak ilyen céllal készülhetek, nem azért jöttem, hogy negyedik vagy ötödik legyek. Persze, nagyon jól tudom, milyen eredményre lesz szükségem. Le akarom győzni Alonsót és Räikkönent, de ha ez mégsem sikerül, akkor közvetlenül mögöttük kell célba érkeznem” – szögezte le Lewis Hamilton.

Alonso csak akkor lehet háromszoros világbajnok, ha legalább a negyedik helyen végez, igaz utóbbi eredmény esetében Hamiltonnak nem szabad pontot szereznie. Räikkönen számára csak a győzelem vagy a második pozíció adhat reményt az összetett verseny megnyerésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik