Jarno Trulli szerint ki kellett volna zárni Alonsót és Hamiltont

Vágólapra másolva!
2007.09.25. 12:51
Jarno Trulli szerint a McLaren-Mercedes két versenyzője „olcsón” megúszta a Formula-1 világát megrendítő kémügyet, ugyanis Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont is ki kellett volna zárni a világbajnoki sorozatból. A Toyota olasz versenyzője úgy véli, a csapatot sújtó diszkvalifikálást a spanyol és a brit klasszisra is ki kellett volna terjeszteni, noha nem tudja, ők milyen szerepet játszottak az ügyben.
Jarno Trulli szigorúbb büntetést alkalmazott volna
www.autosport.com
Jarno Trulli szigorúbb büntetést alkalmazott volna
Jarno Trulli szigorúbb büntetést alkalmazott volna
www.autosport.com
Jarno Trulli szigorúbb büntetést alkalmazott volna

„Nehéz megítélni a kémügyet. Senki sem tudhatja a teljes igazságot, ha nem tagja az érintett csapatnak „ – mondta Trulli a Reuters brit hírügynökségnek.

A Nemzetközi Automobil-szövetség szeptember 13-án megfosztotta idei pontjaitól a McLarent és 100 millió dolláros bírsággal sújtotta. Alonso és Hamilton azonban megtarthatta 2007-es pontjait, vagyis továbbra is harcolhat a világbajnoki címért.

„Ha már kizárták a csapatot, akkor valószínűleg a versenyzőket is ki kellett volna zárni. Ugyanis mindketten részt vettek az istálló munkájában” – szögezte le Trulli.


Az olasz pilóta ezek után ismét leszögezte, nehezen tudja megítélni a kémügyet, így tovább nem is kíván ezzel foglalkozni.

„Az viszont szégyen, hogy ártottak a Formula-1-nek. Az egész világon kemény bírálatok érték a sportágat a kémügy miatt” – zárta mondandóját Jarno Trulli.

Az olasz versenyző német csapattársa, Ralf Schumacher más hangot ütött meg, jóval visszafogottabb véleményt fogalmazott meg.

„Szerintem az volt az egyetlen sportszerű döntés, hogy nem büntették meg a versenyzőket. Ők nem vesznek részt az autó fejlesztésében. De őszintén megvallom, ez nehéz ügy. Egyértelmű, hogy valamilyen információval azért rendelkeztek a versenyzők. Az viszont már nem egyértelmű, hogy a McLaren vagy a versenyzők hasznosítottak-e valamit is a dokumentumokból” – szögezte le Ralf Schumacher.

ÍRÁSAINK A KÉMÜGYRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik