FIA: a Renault „esete” nem befolyásolja a McLaren-Mercedes sorsát

Vágólapra másolva!
2007.09.11. 17:21
A Nemzetközi Automobil-szövetség kedden elismerte, hogy a McLaren-Mercedes ügyvédjei több kérdést juttattak el a Renault technikai megoldásai kapcsán, de ez egyáltalán nem befolyásolja a kémügyet. Erről az autosport.com számolt be.
A pályán kívül is zajlik a McLaren és a Renault csatája...
www.autosport.com
A pályán kívül is zajlik a McLaren és a Renault csatája...
A pályán kívül is zajlik a McLaren és a Renault csatája...
www.autosport.com
A pályán kívül is zajlik a McLaren és a Renault csatája...

Az FIA motorsport Világtanácsa csütörtökön hallgatja meg a wokingi csapat illetékeseit a kínos botrány kapcsán, és a nemzetközi sajtó szerint a McLaren védekezésének egyik alapját jelenthetik a többi csapat elleni kifogások.

Az elmúlt napokban szinte csak és kizárólag a Renault neve merült fel „gyanúsítottként”, spanyol sajtóhírek szerint a wokingiak csapatfőnöke, Ron Dennis olyan információkhoz jutott, amelyek révén a franciákat műszaki szabálytalanság miatt azonnal kizárhatják a világbajnoki sorozatból.

„Mi is hallottunk a spekulációkról és megerősíthetjük, a McLaren ügyvédei valóban felhívták figyelmünket néhány dologra, amelyek a Renault-t is érintik. De most azt is leszögezzük, hogy a csapat (Renault) nem része annak a vizsgálatnak, amelyet a McLaren ellen folytatunk a nemzetközi sportszabályzat 151C cikkelyének megsértése miatt” – jelentette ki az FIA szóvivője.

A Nemzetközi Automobil-szövetség képviselője azt is leszögezte: a csütörtöki meghallgatáson csak a kémügyről lesz szó, így más esetek szóba sem kerülhetnek. Azokat teljesen különálló esetként kezelik, így más alkalommal tekintik át a részleteket.

Ron Dennis (McLaren-Mercedes) és Flavio Briatore (Renault) a hétvégi Olasz Nagydíjon beszélt a kémügyről, de erről nem szivárgott ki hivatalos információ. A nemzetközi sajtó azonban úgy tudja, hogy a wokingiak főnöke „megfenyegette” a kémügyben a Ferrarit segítő francia istálló vezetőjét, ha továbbra is kitart eddigi álláspontja mellett, akkor nyilvánosságra hozza az FIA figyelmébe „ajánlott” és a Renault-t alaposan érintő bizonyítékait.

Ron Dennis szerint kollégája azért „támadja” csapatát, hogy egy esetleges súlyos FIA-büntetés után visszacsábíthassa a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik