Lewis Hamilton: Akár munkanélkülivé is válhatok a jövő héttől

Vágólapra másolva!
2007.09.10. 13:35
Akár ki is zárhatja a Nemzetközi Automobil-szövetség az idei és a következő évi világbajnokságról a Formula-1-ben szereplő McLaren-Mercedes csapatát. A szervezet csütörtökön ül össze, és az új tények alapján eldönti: a wokingiak van-e közük a Ferraritól ellopott technikai információkhoz. A pontversenyt vezető Lewis Hamilton fél attól, hogy „a jövő héten már nem lesz munkája”.
Lewis Hamilton tart a kizárástól
Reuters
Lewis Hamilton tart a kizárástól
Lewis Hamilton tart a kizárástól
Reuters
Lewis Hamilton tart a kizárástól

„Ha leülök és azon gondolkozom, hogy amiért eddig dolgoztam én és a csapat is idén, azt elvehetik tőlünk” - nyilatkozta Lewis Hamilton az ITV-nek az Olasz Nagydíj után.

„És ha még jobban belegondolok ebbe, akkor rájövök: még az is előfordulhat, hogy a jövő héten már nem lesz munkám - folytatta a brit versenyző. - Minden olyan jól ment eddig, és most ez olyan érzés, mintha egy nagy késsel elvágnák a torkomat.”

„Sosem gondoltam volna, hogy valamit utálni fogok a Formula-1-ben, azonban a politika és egyes emberek nagyobbak akarnak lenni mindenkinél, és ez egyszerűen hihetetlen.

A Nemzetközi Automobil-szövetség csütörtökön ülésezik Párizsban, hogy meghallgassa az új fejleményeket a már hosszú ideje húzódó kémügyben.

Ha a szervezet bűnösnek találja a McLaren-Mercedes csapatát, és bebizonyosodik az, hogy a wokingi istállónak köze van a Ferraritól lopott technikai információkhoz, úgy Ron Dennis csapatát akár ki is zárhatják az idei és a jövő évi világbajnokságból.

„Azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy teljes mértékben megbízom Ron Dennisben – mondta el Hamilton. – Ő mindig kiállt mellettem, megadta nekem a lehetőséget, és korrektül viselkedett velem, ezért sosem volt rá okom, hogy ne higgyek neki. Úgy tűnik, néhányan tönkre akarják tenni őt, és most a legjobb dolog, amit tehetek, hogy mellette állok.”

„A világbajnokság megnyerése valószínűleg többet jelent nekem, mint a többi pilótának, hiszen ez az első évem a Formula-1-ben, és egyáltalán nem számítottam arra, hogy versenyben lehetek a címért. Sőt arra sem, hogy élen állok majd a pontversenyben.”

„Nagyszerű lenne, ha megnyernénk mind a konstruktőri, mind az egyéni világbajnoki címet, hiszen azzal megmutatnánk, hogy senki sem tud minket lenyomni, és azt, hogy megállíthatatlanok vagyunk” – zárta a mondandóját az összetett verseny éllovasa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik