Massa: Monte-Carlo egyszeri eset volt, harcban leszünk a McLarennel

Vágólapra másolva!
2007.06.08. 12:21
Felipe Massa szerint biztos, hogy az 58. Formula-1-es világbajnokság következő futamain ismét győzelmi esélyekkel indul a Ferrari, nem ismétlődik meg a McLaren monacói fölénye. A brazil versenyző szerint csapat kiválóan felkészült a folytatásra, így a hétvégi montreali és a jövő héten sorra kerülő indianapolisi viadalra is.
Felipe Massa harmadik volt a Monacói Nagydíjon
www.autosport.com
Felipe Massa harmadik volt a Monacói Nagydíjon
Felipe Massa harmadik volt a Monacói Nagydíjon
www.autosport.com
Felipe Massa harmadik volt a Monacói Nagydíjon

„Monte-Carlo egyedi eset volt, amikor nem nekünk kedvezett a pálya. Ugyanakkor abban egészen biztos vagyok, hogy a következő futamokra kiválóan készültünk fel, s ismét harcban leszünk a McLarennel. Bízunk benne, hogy több pontot szerzünk ellenfelünknél” – mondta a maranellói csapat brazil ásza.

Felipe Massa a Monacói Nagydíjon harmadik helyen ért célba Fernando Alonso és Lewis Hamilton mögött, így összetettben öt ponttal marad el a mclarenes kettőstől. Csapattársát, a legutóbbi két futamon gondokkal küszködő Kimi Räikkönent 10 ponttal előzi.

„A folytatásban el kell kerülnünk a hibákat. Ha megnézzük az idei versenyeket, akkor láthatjuk, négyen harcolunk a győzelemért, s akár egy pici hiba is alapvetően befolyásolja a világbajnoki küzdelmet. Bárkit érhet probléma. Ha a McLarennek lesz két rosszabb versenye, akkor máris hátrányba kerülhet, miként Kimi is visszaesett” – jegyezte meg Massa.

A brazil pilóta szerint csapattársa dolgát alaposan megnehezíti a végső sikerért zajló csatában, hogy nem jól sikerült a legutóbbi két futama.

„Már velem is előfordult hasonló: ha Ausztráliában szerencsésebb vagyok az időmérőn, akkor lehet, most már én vezetném a világbajnokságot” – zárta mondandóját Felipe Massa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik