A McLaren-főigazgató egyelőre csak az előrelépésben biztos

Vágólapra másolva!
2007.05.04. 15:26
Martin Whitmarsh főigazgató biztos abban, hogy a McLaren-Mercedes előrelépett az elmúlt hetekben, azt azonban nem állítja, hogy az 58. Formula-1-es világbajnokság következő futamán már biztosan megelőzi a Ferrarit. A csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is optimistán tekint a Spanyol Nagydíj elé, mindenképpen javítani akar a rosszul sikerült bahreini verseny után.
Pedro del la Rosa szerint beveztik Barcelonában az új vezetőszárnyat
Reuters
Pedro del la Rosa szerint beveztik Barcelonában az új vezetőszárnyat
Pedro del la Rosa szerint beveztik Barcelonában az új vezetőszárnyat
Reuters
Pedro del la Rosa szerint beveztik Barcelonában az új vezetőszárnyat

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Az a célunk, hogy minden futamot megnyerjünk. Ezért dolgozik mindenki keményen a Bahreini Nagydíj óta, hogy olyannyira javuljon az MP4-22, hogy elérhessük a tervezett eredményt.

A pályán és azon kívül is rendkívül zsúfolt időszakot tudhatunk magunk mögött, s biztosak vagyunk abban, hogy előreléptünk” – szögezte le a szakember.

Martin Whitmarsh hozzátette: a jövő heti barcelonai Spanyol Nagydíjig azonban várni kelle annak megítélésével, milyen mértékben javult a csapat autója. Így azt sem tudják a wokingi istálló tagjai, hogy megelőzték-e a Ferrarit.

Fernando Alonso holtversenyben vezeti a világbajnoki sorozatot, noha a legutóbbi, bahreini futamon műszaki gondok miatt csak ötödik helyen ért célba. Így egyértelmű a célja, javítani akar a hazai közönség előtt sorra kerülő, s az európai versenyszezon kezdetének számító barcelonai GP-n

„Úgy érkezek majd Spanyolországba, hogy vezetem a pontversenyt. Így jó pozícióból várom az európai futamokat. A hét elején sikeresen teszteltünk a barcelonai pályán, meg kellett értününk az autó viselkedését a Circuit de Catalunyán” – szögezte le a kétszeres világbajnok.

A McLaren-Mercedes a spanyolországi gyakorláson egy átalakított vezetőszárnyat is kipróbált, s Pedro de la Rosa tesztpilóta nem tartja kizártnak, hogy ezt a megoldást a jövő héten is láthatjuk.

„Eredményesen teszteltünk, igaz két napot elveszítettünk a rossz időjárás miatt. De így is kiderült, jól működik az új aerodinamikai csomag. Szerintem a következő versenyen is használja majd a csapat.”

„Elárulom: Fernando mellett én is úgy érzem, némi előrelépést jelent ez a szárny” – szögezte le a spanyol versenyző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik