A Ferrari nem cseréli ki a motort Kimi Räikkönen versenyautójában

Vágólapra másolva!
2007.04.06. 11:11
A Ferrari nem tervezi, hogy motorcserét hajt végre Kimi Räikkönen autójában – erről maga a finn pilóta beszélt a Formula—1-es Malajziai Nagydíj első két szabadedzését követően. Mint arról többször írtunk, az Ausztrál Nagydíj végén problémák adódtak Räikkönen erőforrásával, ettől függetlenül azonban a „Jégember” fölényesen nyerte meg a versenyt.
Kimi Räikkönen és Jean Todt szerint semmi ok az aggodalomra
Reuters
Kimi Räikkönen és Jean Todt szerint semmi ok az aggodalomra
Kimi Räikkönen és Jean Todt szerint semmi ok az aggodalomra
Reuters
Kimi Räikkönen és Jean Todt szerint semmi ok az aggodalomra

Szavazás

Ki nyeri a Formula–1-es Malajziai Nagydíjat?

Írja be az itt látható számot!
Räikkönen a motorcserét firtató kérdésre így reagált Szepangban a második pénteki tréning után:

„Megtartjuk (ezt a motort), semmi okunk arra, hogy kicseréljük. Pillanatnyilag ez a helyzet.”

Jean Todt, a maranellóiak csapatfőnöke puszta találgatásnak nevezte, hogy a csapat fontolgatja a motorcserét Räikkönen Ferrarijában.

„Ezek a híresztelések pusztán spekulációkból származnak – szögezte le a francia sportvezető. – Az igaz, hogy Melbourne-ben Kiminek az utolsó körökben problémái voltak, és kifolyt némi víz is, de nagyon kevés.”

„Elvégeztünk néhány ellenőrzést az autón, de ha ez nem is történt volna meg, Kimi akkor is szimulálta a problémákat a szabadedzésen” – folytatta Todt.

„Semmi olyan nem történt, amely arra késztetne bennünket, hogy változtassunk a programon, és kicseréljük a motort erre a versenyre.”

Mint megírtuk, az első két szabadedzésen Kimi Räikkönen csapattársa, Felipe Massa volt a leggyorsabb, a finn pilóta mindkét gyakorláson a negyedik időt érte el.

További információ, hogy Massa után Fernando Alonsót (McLaren-Mercedes) is megbüntették a versenyfelügyelők, mert túllépte a megengedett sebességet. A címvédő spanyolnak 600 eurót kell befizetnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik