Mika Häkkinen szerint bámulatos fejlődésre lehet képes a McLaren

Vágólapra másolva!
2007.04.04. 14:49
A kétszeres Formula-1-es világbajnok Mika Häkkinen (képünkön) azt jósolja, hogy a McLaren Mercedes az idei versenyszezonban több futamon is tarolni fog, a finn autóversenyző szerint a Ron Dennis csapatfőnök vezette szakmai stáb komoly fejlesztések után nagyszerű eredményekre lehet képes. Hakkinen egyáltalán nem neheztel Räikkönenre, amiért a Ferrarihoz szerződött.
AFP
AFP

”Ron Dennis egy hihetetlenül lojális ember, ha Fernando Alonsónak vannak még kételyei, akkor biztosíthatom, hogy Ron meg fogja találni a győzelmekhez vezető utat. Lehetséges, hogy ez időbe telik, de az biztos, hogy meg fogja találni.” – mondta Hakkinen.

Az 1998-ban és 1999-ben egyaránt vb-címig jutó finn pilóta szerint Alonso nem fogja megbánni, hogy két világbajnoki elsőség után a Renault-tól a McLaren Mercedes csapatához igazolt, úgy véli a spanyol klasszis jól döntött, mivel egy nyerő gárda tagjává vált, mivel a fejlesztések terén mutatott eredményei az istállót kiemeli a mezőnyből.

Räikkönen mégis futamgyőzelem nélkül zárta a 2006-os szezont, az évadot pedig már a Ferrarinál kezdte. Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon pedig rögtön az élen végzett.

”Kimi úgy érezte, hogy el kell hagynia a süllyedő hajót. Egyáltalán nem neheztelek rá amiatt, hogy Maranellót választotta. Bevallom párszor bennem is megfordult pályafutásom során, hogy elhagyjam a McLarent, de egy pillanatig sem bántam meg, hogy maradtam” – árulta el az északi kiválóság.

Melbourne-ben Kimi Räikkönen épp a két McLarenes pilótát, Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont megelőzve haladt át elsőként a célvonalon és a futam legyorsabb köre is az ő nevéhez fűződött.

A száguldó cirkusz a hétvégén Malajziában folytatódik, ahol tavaly Alonso diadalmaskodott, a második-harmadik helyen pedig Jarno Trulli és Nick Heidfeld zárt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik