Ross Brawn szerint Michael Schumacher nélkül is győzhet a Ferrari

Vágólapra másolva!
2007.03.13. 10:48
Michael Schumacher visszavonulása ellenére a Ferrari továbbra is képes lesz a győzelemre, s Kimi Räikkönennek esélyt kell adni arra, hogy megmutassa igazi arcát, s értékes tagja legyen a csapatnak. Ezt állítja Ross Brawn, az 58. Formula-1-es világbajnokság rajtjára készülő maranellói istálló korábbi technikai igazgatója.
A Ferrari-szurkolók álma: kéz a kézben száguldjon a két pilóta a győzelemig...
www.autosport.com
A Ferrari-szurkolók álma: kéz a kézben száguldjon a két pilóta a győzelemig...
A Ferrari-szurkolók álma: kéz a kézben száguldjon a két pilóta a győzelemig...
www.autosport.com
A Ferrari-szurkolók álma: kéz a kézben száguldjon a két pilóta a győzelemig...

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A jelenleg egy éves szabadságát töltő brit csúcsszakember úgy véli, a jelentős változások sem módosították különösebben a Ferrari esélyeit.

„Az autót tervező szakemberek ugyanis a csapatnál maradtak, így nincs olyan ok, amely megakadályozná a sikeres időszak folytatását – mondta Brawn, majd hozzátette: - Biztos vagyok abban, hogy az istállón belül nem lesznek olyan hatalmi harcok, mint a Schumacher előtti időszakban. Persze minden attól függ, hogy miként dolgoznak az emberek.

A Ferrari eddigi technikai igazgatója kitért arra is, hogy a csapat élete nyitott könyv a nagyközönség előtt, ez pedig nehezíti a mindennapi munkát.
„A média fokozott figyelmet fordít a csapatra, s időnként nehezen vonhatjuk ki magunkat a cikkek hatása alól. De meg kell lennie annak az erőnek és hitnek, amely révén csak az elvégzendő munkára figyelünk és meg is valósítjuk céljainkat” – szögezte le Ross Brawn.

A szakember szerint a csapat magabiztosságát növeli, ha az autó gyors és sikeres lesz a futamokon. Persze a Schumacher-Räikkönen csere kérdéseket vet fel, a közelmúltban az 1996-ban világbajnok Damon Hill kételyeinek adott hangot, szerinte nehézségeket okozhat a két klasszis eltérő munkamódszere.

„Michael kiváló csapatember volt, s nem vagyok biztos abban, hogy Kimi is az. Ő elfogadja, ha gyors az autó, de azt is, ha nem elég versenyképes. Ilyenkor azt gondolja, nem tud mit tenni ebben a helyzetben ” – jegyezte meg Hill.

Ross Brawn válaszolt a korábbi világbajnok véleményére, bár elárulta, nem igazán ismeri Räikkönent.

„Sohasem dolgoztunk együtt, így pedig nagyon nehéz ítéletet mondani. Valószínűleg nem olyan nyitott, mint Michael volt az érkezésekor, de Schumacher akkor már kétszeres világbajnok volt. Emberileg különböznek, Kimi jóval csendesebb. De őt is figyelmesen végig kell hallgatni, hiszen gyakran van mondanivalója, csak esélyt kell adni, hogy el is mondhassa az észrevételeit. De nem aggódom, erős emberek veszik körül. Az a legfontosabb, hogy Kimi nagyon gyors és ritkán ront. Nagyon izgalmas időszak vár a csapatra, ez mindenkit ösztönözhet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik