Renault: kétséges az új motor bevetése

Vágólapra másolva!
2006.10.10. 13:52
A vasárnapi Japán Nagydíjon elért kiváló eredmény, Fernando Alonso világbajnoki esélyei miatt a Renault azon gondolkodik, hogy az 57. Formula-1-es világbajnokság záró futamán az utóbbi időben használt motort használja, így elmarad az új specifikációjú erőforrás bemutatkozása. A spanyol világbajnoknak 1, míg a francia csapatnak 10 pontot kell ahhoz szereznie, hogy Michael Schumacher és a Ferrari semmiképpen se kerülhessen az összetett verseny élére.
Fernando Alonso kitörő lelkesedéssel ünnepelt Szuzukában
Fernando Alonso kitörő lelkesedéssel ünnepelt Szuzukában
Fernando Alonso kitörő lelkesedéssel ünnepelt Szuzukában
Fernando Alonso kitörő lelkesedéssel ünnepelt Szuzukában

A Renault nemrég még azt tervezte, hogy a kiélezett hajrában új, a korábbinál erősebb motort vet be, de most már a biztonságra is ügyelni kell. A franciáknak már nem kell kockáztatniuk, s érthető, hogy el akarják kerülni az esetleges meghibásodást. Igaz, Monzában Alonso esett ki a motor „elfüstölése” miatt.

A Renault ezen a héten Silverstone-ban gyakorol, ismét szóhoz jut a háromszoros világbajnok, a brazil Nelson Piquet fia, aki idén második helyen végzett a GP-2-es sorozatban.

Giancarlo Fisichella és Pat Symonds
Giancarlo Fisichella és Pat Symonds
„A teszteredmények kielemzése után döntünk arról, hogy milyen motorral indulunk Brazíliában. Korábban már kipróbáltuk az E-specifikációjú motort, de rendelkezésünkre áll az a D-specifikációjú is, amelyet használhatunk. Meglátjuk, melyik a jobb” – jelentette ki Pat Symonds, a Renault motorokért felelős igazgatója.

A szakember kitért arra is, hogy a Szuzukában motorhiba miatt búcsúzó Michael Schumacher kijelentése ellenére még nem lefutott a versengés. A hétszeres világbajnok a Japán Nagydíj után arról beszélt, hogy Fernando Alonso már megvédte címét, csak a konstruktőrök között van esélye a Ferrarinak.

„Egy pillanatig sem lazíthatunk, hiszen csak statisztikailag mondhatjuk azt, nagy az előnyünk. Ilyen szezonban még bármi előfordulhat. Konzervatív verseny várhat ránk, hiszen nem kell kockáztatnunk, de nem változtatunk a taktikán, Brazíliában is a győzelemért küzdünk. Egy kicsit azért visszavehetünk, de nem jelentősen. A helyzet alig változott azzal, hogy Michael kiesett Japánban” – jelentette ki Symonds.

Michael Schumacher csak akkor lehet világbajnok, ha megnyeri az évzáró Brazíil Nagydíjat, s a címvédő Alonso nem szerez pontot. A Renault számára már a 3. és az 5. hely megszerzése is címvédést jelent, feltéve ha a Ferrari foglalja el a dobogó 1. és 2. fokát.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik