El: Mindenki látta, mi történt! Hihetetlen! – Sannino

CSERHÁTI ANDRÁS (Craiova)CSERHÁTI ANDRÁS (Craiova)
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 22:41
Mint beszámoltunk róla, a Budapest Honvéd botrányos mérkőzés végén tizenegyespárbajban 3–1-re kikapott a román U. Craiovától a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének visszavágóján, így búcsúzott a nemzetközi kupasorozattól. Giuseppe Sannino, a kispestiek vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, a magyar klub közleményt ad ki a hivatalos honlapján a meccs hajrájában történtekről. Ez nem sokkal később meg is történt, a Honvéd megóvja a találkozót.

GIUSEPPE SANNINO, a Budapest Honvéd vezetőedzője

Megóvják a mérkőzést a játékvezető sérülése miatt, aki azért nem tudta folytatni a játékot, mert a román drukkerek hanggránátot dobtak mellé, és rosszul lett?
– A klub közleményt ad ki, én itt, a sajtótájékoztatón ülve nem tudom megmondani, mi az álláspontunk.

Miként látta a mérkőzést?
– Jó meccset játszottunk, mindenki látta, mi történt. Egészen addig a futballról szólt minden, amíg a játékvezető meg nem sérült… Hihetetlen! Büszke vagyok a srácokra, le a kalappal előttük, sajnos a tizenegyeseknél higgadtabbnak kellett volna maradnunk.

Mit lehet tudni Lefkovits Robi sérüléséről?
– Egyelőre nem tudni pontosat, az azonban biztos, hogy a jobb térde sínylette meg, rosszul ért talajt.

CORNELIU PAPURA, az U. Craiova vezetőedzője

Nem mindennapi meccs volt.
– Nem bizony, de a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. A mezőnyben jobban futballoztunk, több helyzetet is kialakítottunk, de egyszer sem sikerült a kapuba találnunk.

Csak a tizenegyespárbajban. Érezte, hogy nyugodtabbak maradnak?
– Igen! Tudtam, higgadtabbak maradunk, mint a kispestiek. Összességében megérdemelten nyertünk, ehhez kétség sem férhet. A játékvezető sérülésével nem szeretnék foglalkozni, maradnék a szakmánál.

Mire számít az AEK Athén ellen a következő körben?
– Biztos vagyok benne, még nehezebb feladat előtt állunk, de nem riadunk meg a görögöktől. Nem lehet más célunk, mint hogy az AEK-en is túljussunk. Képesnek érzem rá az együttest, de jobban kell játszanunk, mint a Honvéd ellen.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
UNIVERSITATEA CRAIOVA (román)–BUDAPEST HONVÉD 0–0 – 11-esekkel: 3–1
Craiova, Ion Oblemenco Stadion. Vezette: Hunter (Eakin, Argyropoulos – északírek)
U. Craiova: Pigliacelli – Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu – Mateiu – Barbut, Cicaldau, Ivanov (Qaka, 75.), Vatajelu (Ionita, 63.) – Roman (Fortes, 94.). Vezetőedző: Corneliu Papura
Bp. Honvéd: Lefkovits (Berla, 40.) – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) – Moutari, Kulacs (N'Gog, 78.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Továbbjutott:
az Universitatea Craiova 11-esekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik