El: Bardi üzent az Újpestnek, a legendák pedig bizakodnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 15:17
Bár az Újpest 3–1-re elveszítette a Neftci elleni Európa-liga-selejtező első felvonását, a klublegendák egyöntetűen bizakodóan várják a visszavágót. Sőt, Enisz Bardi is üzent volt klubjának.

A 23 éves középpályás tavaly nyáron igazolt a lila-fehérektől a Levantéhoz, az első spanyolországi idényében kilenc gólig jutott a La Ligában. Mint ismert, az Újpest a továbbjutás esetén a Sevillával találkozhat a selejtező 2. fordulójában.

„Helló, srácok és lila-fehér drukkerek. Sajnos az első meccset elveszítettétek Bakiban, de a második mérkőzés már Budapesten lesz. Remélem, minden szurkoló ott lesz a Szuszában, hogy buzdítson titeket! A legjobbakat kívánom nektek, és várlak titeket Spanyolországban a második fordulóra a Sevilla ellen. Nagyon sok szerencsét kívánok nektek!” – mondta Enisz Bardi a videoüzenetében.

Hozzá hasonlóan a klub korábbi ikonjai is bizakodók a visszavágó előtt.

„Természetes, hogy bízom a továbbjutásunkban – idézi Dunai Antalt az ujpestfc.hu. – Hazai pályán ki kell használnunk az idegenben szerzett találatunk fontosságát. A siker kulcsa a gyors gólban lehet. Jó lenne, ha a félidőig minimum egyszer eredményesek lennénk, és fontos, hogy a Neftci nem találhat a kapunkba. Én hozzá vagyok szokva a nagy csapatok elleni párharcokhoz, így bízom a Sevilla elleni meccs létrejöttében, még a spanyolországi mérkőzésre is kiutaznék. Nagyon drukkolok a srácoknak!”

„Abszolút és maximálisan remélem a továbbjutást – mondta ezt már Véber György. Az első mérkőzés eredményétől függetlenül a 2–0-s győzelem lehetősége benne van a csapatban. Véleményem szerint a stabilitáson lesz a hangsúly, hátul stabil és masszív védekezés kell, hiszen kapott gól már nem nagyon férhet bele. Fontos, hogy ész nélkül sem szabad előre menni, de ugyanakkor nyomást kell gyakorolni vendégeinkre. Nem kérdés, kint leszek a stadionban.”

„Egyértelműen úgy gondolom, továbbjutunk – fogalmazott Szlezák Zoltán.A Bakiban mutatott játék alapján itthon stabilabbnak kell lennünk, valamint nem szabad hibáznunk. Az első meccs elején megmutattunk, tudunk jól játszani a Neftci ellen, még vezettünk is. A Szusza Ferenc Stadionban viszont figyelem és fegyelem, valamint minimum két gól szükséges. Biztos vagyok benne, hogy az azeri csapat nem sokat fog kockáztatni, viszont azt is tudom, remélem, hogy lesznek lehetőségeink, amiket muszáj értékesíteni, továbbá a pontrúgásokat is okosan kell kihasználnunk majd. Jó lenne a szünetig a felére csökkenteni a hátrányunkat. Fontosnak tartom, hogy a játékosok teljes, lila-fehér szívükből szeressék és akarják a továbbjutást, akkor talán egy kicsivel könnyebben alakulnak a dolgaink. Ahogy az előttem szólóknál, nálam is egyértelmű, hogy hol töltöm a csütörtök estém.”

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

CSÜTÖRTÖK
19.00:Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–FERENCVÁROS (Tv:Duna World)
Az első mérkőzésen:
1–1
21.00: ÚJPEST FC–Neftci PFK (azeri) (Tv: Duna World)
Az első mérkőzésen:1–3

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
BUDAPEST HONVÉD–FK Rabotnicski (macedón) 4–0
(Holender 6., 16., Danilo 63., 84. – az elsőt 11-esből)
Továbbjutott: a Budapest Honvéd, 5–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik