El: Sallai kettőt vágott, a Freiburg hosszabbítás után továbbjutott a Lens ellen

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 21:31
Fotó: Getty Images
A labdarúgó Európa-liga kieséses szakaszában Sallai Roland két gólt szerzett, a Freiburg pedig hosszabbítás után 3–2-es sikert aratott a Lens ellen. A Milan 3–2-re alulmaradt a Rennes ellen, azonban Rafael Leaóék így is kényelmesen továbbjutottak. A Benficának elég volt a gól nélküli döntetlen Toulouse-ban, míg a Qarabag a hosszabbítás utolsó pillanataiban vívta ki a nyolcaddöntős szereplést a Bragával szemben. A Roma tizenegyespárbajban ejtette ki a Feyenoordot, a Marseille 3–1-es győzelemmel harcolta ki a továbbjutást a Sahtar Donyeck ellen. A legjobb 16 között láthatjuk majd a Sporting CP-t és a Sparta Prahát is.

Az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően a Freiburg borzalmasan kezdett a Lens elleni visszavágón, a franciák már a szünetben 2–0-ra vezettek. A németek nem adták fel, Sallai Roland pedig a hátára vette a csapatot a hajrában: a magyar válogatott támadója a 68. percben egy kipattanóból volt eredményes, majd a 92. percben tizenegy méterről lőtte ki a jobb felső sarkot – a gólokat ide kattintva nézheti meg! A hosszabbításban sem állt le a hazaiak lendülete, a 99. percben Michael Gregoritsch kicselezte a kapust, majd az üres kapuba gurított, beállítva a 3–2-es végeredményt. 

A Milan gyakorlatilag már az első meccsen eldöntötte a Rennes ellen a továbbjutás kérdését, Stefano Pioli csapata háromgólos előnyből várhatta a visszavágót. A francia együttes játékosai azért így sem feltartott kezekkel futottak ki a pályára, főleg Benjamin Bourigeaud – a 30 éves csatár két tizenegyest is értékesített, és mesterhármasig jutott a mérkőzésen. Természetesen a milánóiak sem maradtak gól nélkül, Luka Jovics és Rafael Leao is betalált, azaz 3–2-vel ért véget az összecsapás.  

Végig kiélezett küzdelmet vívott egymással a Braga és a Qarabag. A portugálok a rendes játékidőben ledolgozták a kétgólos hátrányukat az 57. perctől tíz emberrel játszó azeri gárda ellen. A hosszabbításban összejött a szépítés a hazai csapatnak, de a 115. percben egy tizenegyesgólnak köszönhetően ismét a Braga állt továbbjutásra. Végül a 122. percben jött a dráma: a 19 éves Nariman Akhundzade gólt szerzett, a Qarabag pedig 6–5-ös összesítéssel továbblépett. 

Nem született találat a Toulouse és a Benfica mérkőzésén – a portugálok 2–1-gyel jutottak be a legjobb tizenhat közé. 

Akárcsak az első mérkőzésen, a visszavágón sem bírt egymással a Roma és a Feyenoord – a rendes játékidő 1–1-es döntetlennel ért véget, a hosszabbításban pedig nem született újabb gól, azaz jöhetett a tizenegyespárbaj. Az olaszok idegei bírták jobban: csak Romelu Lukaku rontott a fővárosiaknál, míg a másik oldalon ketten is hibáztak, a Roma így 4–2-re megnyerte a szétlövést. 

Jól kezdődött a Sahtar számára a visszavágó Marseille-ben, hiszen az ukrán együttes már a 12. percben megszerezte a vezetést. A franciák nem pánikoltak, kilenc perccel később Pierre-Emerick Aubameyang révén ki is egyenlítettek. A hajrában Ismaila Sarr és Geoffrey Kondogbia is beköszönt, a Marseille 3–1-re nyert, s 5–3-as összesítéssel továbbjutott. 

Sokáig 1–1-re állt a Sparta Praha–Galatasaray összecsapás, ám a második félidő derekán minden megváltozott – Kaan Ayhant kiállították, a török csapat pedig teljesen összetört emberhátrányban. A csehek az utolsó húsz percben háromszor zörgették meg a hálót, és a 4–1-es sikerüknek köszönhetően ki is ejtették a Galatát. 

A Sporting csak ikszelt hazai pályán a Young Boysszal, a lisszaboniak azonban így is magabiztosan bejutottak a nyolcaddöntőbe. 

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Toulouse (francia)–Benfica (portugál) 0–0
Továbbjutott: a Benfica 2–1-es összesítéssel
Rennes (francia)–Milan (olasz) 3–2 (Bourigeaud 11., 54., 68. – a másodikat és a harmadikat 11-esből, ill. Jovics 22., Rafael Leao 58.)
Továbbjutott: a Milan 5–3-as összesítéssel
Freiburg (német)–Lens (francia) 3–2 (Sallai 68., 90+2., Gregoritsch 99., ill. Pereira da Costa 28., Wahi 45+2.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: Freiburg 32-es összesítéssel
Qarabag (azeri)–Braga (portugál) 2–3 (M. Silva 102., Akhundzade 120+2., ill. R. Fernandes 70., Djaló 83., Banza 115. – 11-esből) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Qarabag 6–5-ös összesítéssel
Roma (olasz)–Feyenoord (holland) 1–1 (Lo. Pellegrini 15., ill. S. Giménez 5.) – tizenegyesekkel 4–2
Továbbjutott: a Roma 2–2-es összesítés után tizenegyesekkel
Sparta Praha (cseh)–Galatasaray (török) 4–1 (Preciado 8., Tuci 74., Haraslin 80., Kuchta 90+6., ill. Bardakci 16.)
Továbbjutott: a Sparta Praha 6–4-es összesítéssel
Olympique Marseille (francia)–Sahtar Doneck (ukrán) 3–1 (Aubameyang 23., I. Sarr 74., Kondogbia 81., ill. Szudakov 12. – 11-esből)
Továbbjutott: a Marseille 5–3-as összesítéssel
Sporting CP (portugál)–Young Boys (svájci) 1–1 (Gyökeres 13., ill. Ganvoula 84. – 11-esből)
Továbbjutott: a Sporting CP 4–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik