Vívás: aranyérmes a férfi kardcsapat a padovai vk-viadalon

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 17:49
null
Vk-aranyérmes a férfi kardcsapat (Fotó: FIE)
A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű kardcsapat nyerte a padovai világkupaversenyt.

Végre-végre!

Nagyon vártuk már, hogy versenyt nyerjenek tokiói bronzérmeseink, s ez még akkor is igaz, ha nyáron Európa-bajnokságot nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű kvartett.

De ettől a fantasztikus négyestől mindig a győzelmet várjuk – ahogyan ők is maguktól.

Az alaposan átrendeződő férfimezőnyben a mieink állják a sarat, s az összeszokott, rutinos csapat rendre jól is szerepel, már csak az kellene, hogy Dél-Koreát is megverjék a srácok.

Padovában erre nem volt szükség, merthogy megtették ezt az olaszok az elődöntőben, így aztán a fináléban a hazai csapattal találta magát szemben a magyar válogatott, amelynek a törökökön, a japánokon és a kínaiakon keresztül vezetett az útja az aranycsatába.

És végül ez az aranycsata nem is volt igazi csata, mert a mieink káprázatos formában vívtak, s mivel elég hamar egyértelművé tették, ezen a szombaton csak ők nyerhetnek, sima asszót hozott a finálé. Nem példa nélküli ugyan, de azért ritkán hoz egy vk-döntő ekkora különbséget az ellenfelek között: a vége 45:30 lett.

A következő világkupa-viadalt Budapesten rendezik március 24. és 26. között.

VILÁGKUPAVERSENY, PADOVA
Kard. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő:
Magyarország–Törökország 45:32 (Szilágyi +5, Gémesi Cs. +5, Szatmári +3). Negyeddöntő: Magyarország–Japán 45:37 (Szatmári +9, Szilágyi +2, Gémesi Cs. –3). Elődöntő: Magyarország–Kína 45:37 (Gémesi Cs. +5, Szilágyi +3, Szatmári 0), Döntő: Magyarország–Olaszország 45:30 (Szilágyi +7, Gémesi Cs. +5, Szatmári +3). Végeredmény: 1. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), 2. Olaszország, 3. Dél-Korea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik