Profi boksz: Crawford kiütéssel védte meg világbajnoki címét

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.11. 10:33
null
Terence Crawford a hatodik menetben kiütötte David Avaneszjant (Fotó: Getty Images)
Megvédte WBO váltósúlyú világbajnoki címét az amerikai Terence Crawford, aki otthonában, Omahában egy hatodik menetes kiütéssel ütötte ki David Avaneszjant. A New York-i Madison Square Gardenben pedig Teófimo López úgy nyerte meg megosztott pontázással a WBO kisváltósúlyú nemzetközi bajnoki címmérkőzését Sandor Martin ellen, hogy a második menetben padlóra került – számolt be róla a profiboksz.hu.


Könnyű házi feladatnak ígérkezett, végül pedig így is alakult Terence Crawford számára a szombati, David Avaneszjan elleni összecsapás. A WBO váltósúlyú világbajnoki trónján ülő amerikai Crawford otthonában, Omahában húzott kesztyűt, és előzetesen hiába fogadkozott az orosz kihívó, túlzottan nem tudta megnehezíteni a világelső dolgát. A teljesen más kategóriát képviselő Crawford gyorsan megtörte ellenfelét, majd a hatodik menetben, egy nagyon pontos, fejre irányuló jobbossal ki is ütötte őt (KO).


 

Előzetesen is sejthető volt, hogy nem lesz sétagalopp Teófimo López számára a szombati, Sandor Martin elleni WBO kisváltósúlyú nemzetközi bajnoki címmérkőzés, végül szorosan is alakult a New York-i Madison Square Gardenben megrendezett találkozó.

Az ütközet rosszul indult a korábban Mikey Garciát is erősen megtréfáló spanyol Martin számára, ugyanis egy összefejelést következtében már a nyitó felvonásban eltört az orra. A barcelonai bokszolót ez nem zavarta meg, és a második etap elején egy gyors ütéssel padlóztatta Lópezt. A folytatás is szorosan alakult, és a hetedik menetben újra meglátogatta a ringvászont López, a vezetőbíró viszont csúszásnak minősítette az esetet.

A volt világbajnok ezt követően igyekezett támadásban maradni, míg Martin inkább távolról vívott, végül pedig López örülhetett, miután (10 menetet követően) megosztott pontozással (97:92, 96:93, 94:95) őt látták jobbnak a döntnökök.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik