Négyesfogat-hajtó Eb: Anna Sandmann toronymagasan vezet az első nap után

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 16:23
Tíz nemzet részvételével csütörtökön megkezdődött a négyesfogathajtó Európa-bajnokság a Kincsem parkban, ahol a legjobb teljesítményt a német Anna Sandmann nyújtotta, s toronymagasan vezet a díjhajtás első fele után.
Látványos pálya épült a Kincsem parkban (Fotó: Földi Imre)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Látványos pálya épült a Kincsem parkban (Fotó: Földi Imre) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK



A négynapos négyesfogathajtó Európa-bajnokság első felvonása, a díjhajtás várt csütörtökön a versenyzőkre, pontosabban a mezőny első felére. Mint a jégtánc kötelező programjában, 23 fogathajtó mutatta be tudását minél szebben és pontosabban a zsűri előtt. A versenyzők számot adtak a fogatban lévő lovaik idomítottságáról, hajlékonyságáról, a négy ló együttes munkájáról és a jármódok szabályosságáról.

A magyarok közül az első napon hét versenyző jutott szóhoz, köztük ifjabb Dobrovitz József is, akinek eredménye beszámít a magyar válogatott teljesítményébe, hiszen a magyar csapat ifjabb Dobrovitz József, Dobrovitz József, Lázár Zoltán összeállításban feszül neki a csapatversenynek – utóbbi kettő a pénteki versenynapon mutathatja meg, mire képes a díjhajtásban.

Ami egyébként a fogathajtás nem épp leglátványosabb versenyszáma, a parádé és az izgalmak szombat-vasárnap várnak a szurkolókra: előbbi napon a maraton-, utóbbin az akadályhajtást rendezik meg a Kincsem parkban felépített pályán.

De hogy milyen eredmények születtek az első felvonás első napján?

Érdekesség, hogy egy hölgy vitte a prímet, hiszen a németek csapatban Európa-bajnoki címvédő hajtója, Anna Sandmann toronymagasan vezet ebben a számban – 47.25 hibapontos eredménye után vastapssal díjazta teljesítményét a közönség.

A második helyen honfitársa, Georg Von Stein, míg a harmadikon a hollandok kiválósága, a budapesti fedeles versenyekről is jól ismert Koos de Ronde áll.

A magyarok közül Galbács Ferenc nyújtotta a legjobb produkciót, ő a hetedik helyen áll, közvetlenül ifjabb Dobrovitz József előtt – de ezek csak részeredmények, hiszen a díjhajtás pénteken a mezőny második felével, 21 hajtóval folytatódik.

NÉGYESFOGATHAJTÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KINCSEM PARK
Díjhajtás. Állás az első nap után:
1. Anna Sandmann (német) 47.25, 2. Von Stein (német) 50.24, 3. De Ronde (holland) 59.70, ...7. Galbács Ferenc 60.50, 8. ifj. Dobrovitz József 61.03, ...11. ifj. Galbács Ferenc 63.30, ...13. Váczi István 64.95, ...16. Szakács Róbert 66.49, ...18. Papp János 67.76, ...20. Vida József 68.82

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik