Európai Játékok: felemásan kezdtek a magyar ökölvívók

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 15:24
null
Kozák László legyőzte román ellenfelét (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Egy győzelem és egy vereség az ökölvívóink mérlege Minszkben, Csóka Nándor veresége után Kozák László tudott győzni az Európai Játékok első versenynapján.

Az ökölvívóknak is megkezdődött az Európai Játékok Minszkben, pénteken három magyar bokszolónak volt jelenése az Urucsje Sportcsarnokban (a férfiaknak ugyebár Európa-bajnokságnak számít a megméretés).

Elsőként az 56 kg-os Csóka Nándor lépett ringbe a belga Vasile Usturoi ellen. Nem csupán a magyarok között volt az első, az ő mérkőzésével kezdődött a program az A jelű ringben. Az összecsapást a kezdetektől fogva a belga irányította, többet és pontosabban ütött, el is vitte az első menetet. A másodikban Csóka is kezdett magára találni, így kiegyenlített küzdelem zajlott, de összességében még mindig az ellenfél érezhette magát nyeregben. Az utolsó menetben Csóka ugyan ment előre, de a belga jól mozgott el az ütései elől, így a magyar ökölvívó nem tudott fordítani, és 4:1-es vereséget szenvedett.

A folytatás azonban jobban sikerült, erről pedig a 69 kg-ban versenyző Kozák László gondoskodott. Az aktívnak látszani akaró román ellenfele, Marian Pita sokat mozgott ugyan az elején, de alig talált, a magyar versenyző viszont jóval pontosabban célzott. Az első menet kifejezetten tetszetős képe után a másodikra, annak is a második felére feljavult a román, de összességében úgy lehetett látni, még mindig Kozák kezében van a mérkőzés. A harmadik menetben taktikusan és higgadtan bokszolt a magyar ökölvívó, ha kellett, lassította is a tempót, egyre jobban felbosszantva ezzel a tehetetlen ellenfelét. Nem is kellett csalódnunk, a bírók 3:2-re a magyar versenyzőt látták jobbnak.

„Tavaly is találkoztam már ezzel az ellenféllel, és akkor kikaptam tőle. Akkor meglepett, hogy folyamatosan jött előre, most viszont tudtam, hogy ez történik majd – mondta a győztes Kozák László. – Mivel legutóbb nem én nyertem, nekem kellett változtatnom, ez pedig sikerült is. Úgy érzem, többet bokszoltam kívülről, csak akkor mentem közelebb, amikor fáradtam, és tudtam, hogy már ő sem lesz veszélyes rám. Láttam az ellenfelemen, hogy egyre bosszúsabb, de ez csak örömöt okozott nekem.”

Kozák László hozzátette, erővel is bírta az összecsapást. Erre szüksége lesz a folytatásban is, mert a sorsolás nem volt kegyes hozzá: szombaton újra ringbe lép, ellenfele az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes brit Pat McCormack lesz.

Pénteken még egy ökölvívónk, a +91 kg-os Nagy Bence mutatkozik be Minszkben.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik