Fair play díj: kitüntették Dunai Antalt

Vágólapra másolva!
2023.04.25. 18:01
null
Egész pályafutásáért érdemelte ki a díjat Dunai Antal (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Dunai II Antal olimpiai bajnok labdarúgó díjat kap a Nemzetközi Fair Play Bizottságtól.

„Soha ennyi jelölést még nem kaptunk, ami visszaigazolása a munkánknak. Több mint tizenöt országból küldtek javaslatokat, köztük olyan régiókból, ahonnan korábban nem, vagy csak elvétve. Hálásak vagyunk a médiának is, mert az újságírók segítségével egyre több helyre jutnak el a sportszerű cselekedetekkel kapcsolatos hírek, videók” – mondta a szervezetet 23 éve vezető Kamuti Jenő a Budapesten tartott elnökségi ülést követően.

Hozzátette, bízik abban, hogy idén is színvonalas ünnepség keretében tudják majd átadni a díjakat, mivel minden jelölt megérdemli ezt.

A kitüntetettek között található a 80. életévét márciusban betöltött Dunai II Antal olimpiai bajnok labdarúgó, edző, sportvezető, aki egész pályafutásáért érdemelte ki a Jean Borotra Életműdíj Diploma fokozatát.

Deregán Gábor, a bizottság ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: az idén hatvanéves szervezet együttműködési megállapodást kötött a Pekingi Központi Testnevelési és Sport Egyetemmel, ennek értelmében az intézményben kiemelten fogják oktatni a tanulóknak a fair play értékeit, és különböző akciókkal folyamatosan hívják majd fel a figyelmet a sportszerűségre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik