Kamion Eb: kiesés után parádés győzelem Kiss Norberttől

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 20:48
null
Fotók: Révész Racing
Kiss Norbert nagyon biztatóan, mégis felemásan kezdte a kamion Európa-bajnokságot: az idénynyitó misanói hétvége első versenyén technikai hiba miatt kiesett, a másodikat esőben, elképesztő versenyzéssel megnyerte.

Minden jó, ha jó a vége. A legjobb, ha így fogjuk fel a misanói idénynyitó első napját, nem pedig úgy, hogy lehetett volna ebből két futamgyőzelem is az egy helyett. A négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert címvédőként érkezett meg Olaszországba, a téli fejlesztésekkel és egy jól sikerült teszttel a tarsolyában, úgyhogy annak rendje és módja szerint meg is nyerte az időmérő edzést.

Az élről rajtolva jól megindult az első versenyen, elkezdte kidolgozni az előnyét, ahogy szokta, ám a második körben történt valami...

„Adódott egy elektromos probléma, ami miatt megállt az autó – nyilatkozta Kiss. – Megpróbáltam újraindítani, de nem sikerült, úgyhogy bár jól ment az időmérő, ki kellett szállnunk a versenyből. Tudtuk, mi a baj, a Révész csapat lázasan dolgozott, hogy kijavítsa, és ez sikerült is, oda tudtunk állni a második futam rajtjához.”

A fordított rajtrácsos futam azután álomszerűen alakult – esőben. Kissnek át kellett fűznie magát az egész mezőnyön, de ez fikarcnyi gondot sem jelentett: olyan érzése volt az embernek, mintha egyedül ő találta volna meg a tapadást a versenyzők közül.

„Már a szabadedzésen kiderült, hogy gyorsak vagyunk esőben, és ezt a második versenyen is meg tudtuk mutatni: mindenki szenvedett a féktávokon, a kanyarokból kifelé jövet, az én autómat azonban mintha odaragasztották volna az aszfaltra. Legalábbis a többiekéhez képest – mondta Kiss. – Nagyon figyeltem a tapadásra, óvatosan kezelni a pedálokat, és sikerült is, egymás után tudtam megelőzni az ellenfeleket. Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, erősen tértünk vissza a téli szünet után. Ha minden igaz, vasárnap száraz pályán versenyzünk, az szorosabb küzdelmet jelent, de bízom benne, hogy gyorsak leszünk.”

 

Vasárnap további két versenyt rendeznek a kamion Eb misanói futamán.

GYORSASÁGI KAMION EB, 1. FORDULÓ, MISANO
1. verseny:
1. Jochen Hahn (német, Iveco) 24:58.841, 2. Albacete (spanyol, MAN) 4.688 másodperc hátrány, 3. Kursim (német, Iveco) 13.646 mp h. 2. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN), 2. Lenz (német, MAN) 18.001 mp h., Hahn 26.323 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik