EJ, tekvandó: elődöntőbe jutott Márton Luana és Patakfalvy Luca is

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 15:18
null
Márton Luana (Fotó: instagram.com/luanamartonkiss, archív)
A legjobb négy között folytathatja Márton Luana a tekvondósok 57 kilogrammos súlycsoportjában a krakkói központú Európai Játékokon, miután szombati második mérkőzését is megnyerte.

 

A május végén Bakuban felnőtt vb-aranyérmes 17 éves magyar versenyző előbb délelőtt az iráni származású belga Rahaleh Asemanit győzte le a nyolcaddöntőben három menetben, majd a görög Faida Kalteki következett a kora délutáni programban.

Már a nyitó két percben parádézott Márton Luana, aki egyre-másra hajtotta végre eredményes, főleg fejrúgásos akcióit, míg görög riválisa képtelen volt pontot szerezni, így a magyar 10–0-val hozta az első menetet.

A másodikban kevesebb pont esett, ám a 6–2 is azt jelentette, hogy Márton Luana – akárcsak a múlt havi világbajnokságon – ismét legyőzte Kaltekit, méghozzá roppant simán és nagyon magabiztos teljesítménnyel.

A Madridban élő és spanyol klubban készülő, de válogatottként a kezdetektől magyar nemzeti színekben versenyző Márton elődöntős ellenfele a török Hatice Kübra Ilgün lesz 15.36-kor.

Közben eldőlt, hogy Józsa Levente számára véget értek az Európa Játékok, mivel az őt a 68 kilósok kategóriájában két menetben legyűrő dán Otto Herlev Jörgensen a folytatásban kikapott, így a magyar versenyző nem jutott vigaszágra, hanem kiesett, a 9. helyen fejezve be szereplését.

FRISSÍTÉS: a legjobb négy között Patakfalvy Luca is az 53 kilogrammos súlycsoportban.

A 2021-ben Eb-bronzérmes 22 éves magyar, miután a nyolcaddöntős nyitókörben két menetben magabiztosan „elintézte” dán riválisát, Louise Sinkjaer Lyngbaeket, az elődöntőbe jutásért a brit Jodie Anna Mckew-val csapott össze. A két perc végig Patakfalvyról szólt, aki nem engedett pontot csinálni ellenfelének, ő maga ugyanakkor meg sem állt 10–0-ig, magabiztosan nyerve az első menetet.

A második két perc annál szorosabb csatát hozott. Sokáig egyikőjük sem tudott érvényes támadást végrehajtani, a hajrában azonban a brit volt a pontosabb, s 5–1-es részsikerrel egyenlített.

A továbbjutásról határozó harmadik menet aztán megint a magyar fölényét hozta: ha hatalmas küzdelem után is, de 11–6-ra meg tudta nyerni a zárószakaszt, ezzel pedig biztosította helyét az elődöntőben, vagyis már éremért lép pástra a 16 órára kiírt meccsén a horvát Kristina Tomic ellen.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik