Autósport: Szujó Zoltán a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség új elnöke

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2022.12.01. 14:07
null
Szujó Zoltán lett az MNASZ új elnöke (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló, archív)
A Magyar Nemzeti Autósport-szövetség csütörtökön tartotta éves rendes közgyűlését, amelyen 103:92 arányban a Sportrádió munkatársát, Szujó Zoltánt választották meg a testület új elnökének a sportágat az elmúlt nyolc évben irányító Oláh Gyárfással szemben.

A 209 tagszervezetből 195 jelent meg az eseményen – ez rekordközeli részvétel a szervezet történetében, és egyben jól mutatja a döntések fontosságát.

Elsőként egyhangúlag elfogadták a tagsági viszony létesítését a Magyar Paralimpiai Bizottságban, majd következtek a hagyományos napirendi pontok.

A tagság elfogadta a 2022-es év szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint a felügyelő bizottság beszámolóját, de már ekkor erőteljes megosztottság látszott a tagságon belül, sőt, a hozzászólások azt mutatták, magasra csaptak az érzelmek a választás kapcsán.

Mivel a napirendi pontok sorrendjét a közgyűlés elején megváltoztatták, az előrehozott tisztségviselő-választásra került sor, amely nyilván a legizgalmasabb programpont volt, hiszen az elnöki tisztséget nyolc éve betöltő Oláh Gyárfásnak erős kihívója akadt Szujó Zoltán személyében.

A választás előtt mindkét elnökjelölt felszólalt, és megpróbált egy utolsó lökést adni a tagságnak, hogy mellette tegye le a voksát. Mivel Szujó Zoltán országjáró körútja során az elmúlt hetekben találkozott a tagság nagy részével, rövidre fogta a felszólalását, a regnáló elnök Oláh Gyárfás pedig hosszabban beszélt a terveiről és a jövőbeli elképzeléseiről, valamint válaszolt a hozzá intézett kérdésekre.

Következett a szavazás.

A közgyűlési tagok titkos szavazással döntöttek, elsőként az elnök személyéről: a döntés értelmében 103:92 arányban Szujó Zoltánt választották meg az MNASZ új elnökének.

„Nagyon szépen köszönöm mindazoknak a tagoknak, akik rám szavaztak, és azoknak is, akik nem ide húzták az X-et. Én mindenki MNASZ-elnöke szeretnék lenni, aki a versenyzőkért, a sportegyesületekért, a sportágban dolgozó szakemberekért és sportbírókért dolgozik. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló éveket csak úgy tudjuk átvészelni, ha összefogunk, ami látva a mostani megosztottságot, nem lesz könnyű. Még egyszer köszönöm a bizalmat, a csapatommal igyekszünk rászolgálni” – nyilatkozta Szujó Zoltán a választás után közvetlenül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik