A duatlon-Európa-bajnok álma Hawaiiról

Kremlicza LeventeKremlicza Levente
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 17:54
Simon Péter triatlonista korosztályos Európa-bajnoki címet szerzett duatlonban, pedig nem sokkal korábban átesett a koronavírus-fertőzésen, a nyáron pedig kvalifikálná magát a triatlon-vb-re.

Az első kérdés mondhatni természetes: milyen volt a verseny?

Sprinttávú duatlon Európa-bajnokságon szerepelhettem, a huszonöt és huszonkilenc év közötti korosztály versenyében indultam – kezdte Simon Péter triatlonista, aki Marosvásárhelyen korosztályos duatlon Európa-bajnok lett, néhány hónappal azután, hogy átesett a koronavírus-fertőzésen. – Szokatlan is volt, hogy egyszerre indult a mezőny, így nem tudtuk eldönteni, saját kategóriánkban éppen hol állunk, de ettől eltekintve nagyon jól sikerült, elégedett vagyok az eredményemmel. Jól osztottam be az erőmet, a táv öt kilométer futásból, majd húsz kilométer kerékpározásból, végül két és fél kilométer futásból állt, ezt ötvenhat perc harminc másodperc alatt sikerült teljesítenem, megszerezve a korosztályos első helyezést.

Alapvetően hosszabb távra készülök, ebbe kevésbé illett ez a verseny, de mindenképp el akartam indulni, mert tudtam, esélyem van jó helyezést elérni, és logisztikailag sem volt nehéz a helyszín közelsége miatt. Idén sajnos több versenyt is le kellett mondanom, de ezt a kihívást már nem akartam, tavasszal a feleségemmel együtt elkaptuk a koronavírus-fertőzést, a háromhetes kényszerpihenőt kihasználtam arra, hogy mentálisan helyre rakjam magam, s feltöltődjek lelkileg.

Gondolom, kemény időszak volt...

Szerencsére pár nap volt csak nehéz, akkor hőemelkedésem is volt, de gyorsan elmúlt, három hét után pedig óvatosan edzeni kezdünk, természetesen orvosi és edzői felügyelettel. Úgy érzem, sikerült a legtöbbet kihoznom a nehezebb időszakból, és teljesen felépülni, így már egy ideje teljes gőzzel tudok készülni a következő kihívásokra.

A kihívások között immár lehet választani: merre tovább, mit tartogat az idei szezon?

Augusztus elején Észtországban lesz az idei főversenyem, mégpedig egy hosszú távú triatlonverseny, azaz Ironman, ott is korosztályos induló leszek, és szeretném magam kvalifikáltatni a hawaii világbajnokságra.

 

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik