BL: Ha a tervünk beválik, Mbappé nem fog jól szórakozni – Müller

Vágólapra másolva!
2023.03.08. 13:53
null
A Bayern meg akarja nehezíteni Mbappé dolgát (Fotó: Getty Images)
A Bayern München egygólos előnnyel várja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóját a PSG ellen. A mérkőzés előtt Thomas Müller, a bajorok játékosa azt szeretné, ha Mbappé nem szórakozna jól, míg a francia támadó kiemelte, nem ezen a mérkőzésen múlik a párizsi jövője.

Thomas Müller, a Bayern München támadója pozitívan nyilatkozott a mérkőzést megelőzően.

„Előnyben vagyunk, már csak az eredményt tekintve is. Hazai pályán lépünk pályára, ami szintén sokat segít. Kilencven perc alatt az egygólos hátrány abszolút behozható. A mi dolgunk lesz az, hogy Mbappé másképp gondolja a meccs után” – utalt Müller arra, hogy a Mbappé szerint minden meccsen a PSG favorit.

A 33 éves német játékos dicsérte is ellenfelét.

„Mindig ott van, ahol egy csatárnak lennie kell, nagyon hatékony. Szerintem az egész világ szereti nézni, ahogy játszik. Holnap azonban nem nézni fogjuk, hanem zavarni. Ha a tervünk beválik, akkor nem fog jól szórakozni”
– idézi Müllert a Bild.

Kylian Mbappét annak kapcsán kérdezték, hogy ha kiesnek a franciák, akkor máshová igazol-e.

Ennek a meccsnek nincs hatása a PSG-vel való kapcsolatomra. Ha a jövőmet a Bajnokok Ligájához kötném – akkor anélkül, hogy tiszteletlen lennék a klubbal – már régen távoztam volna" – zárta rövidre a témát Mbappé.

A PSG olasz válogatott középpályása, Marco Verratti a csapatra helyezkedő nyomásról beszélt:

„Párizsnak most nincs más választása. Nagy a nyomás rajtunk és ez tetszik nekünk. Az első meccsen kikaptunk a saját szurkolóink előtt. Tudjuk, hogy kivételesen kell játszanunk egy nagyszerű csapat ellen. Látom, hogy a csapattársaim magabiztosak.
Év elején ritmust vesztettem. A sérülésem egy ideig távol tartott, de már jól érzem magam” – idézi Verattit a Le Parisien.

Christophe Galtier, a PSG vezetőedzője szerint Mbappé lehet a kulcs, aki az első mérkőzésen csak csereként beállva lépett pályára. A francia edző kiemeli, hogy a PSG Neymar nékül is erős.

„A sérülése hátrány a csapatnak, ő egy olyan játékos, aki mindig nagyon profi volt. Kiegyensúlyozottabb a csapat? Igen, de vajon jobb-e így? Nem.”

„Nordi Mukiele jobban van, ahogy Hakimi is. Még nem tudom, hogy játszanak-e” – mondta Galtier. A francia edző elárulta azt is, hogy készülnek a tizenegyespárbajra is, sőt már a lövők sorrendjét is tudja.

A Bayern Münchennek mindenképp különleges lesz ez a mérkőzés, hiszen a bajor klub lesz a harmadik – a Real Madrid és az FC Barcelona után – amelyik átlépi az 500 európai kupameccses határt. A németek 1962 októberében debütáltak a Vásárvárosok Kupájában az FC Basel 3–0-s legyőzésével.

A Bayern München eddig 125 különböző csapattal találkozott, legtöbbször a Real Madriddal. A két csapat 26-szor találkozott egymással, ami a leggyakoribb európai kupapárosítás – írja a Bild.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Tottenham Hotspur (angol)–Milan (olasz) (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–1
21.00:Bayern München (német)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik