MTI/B. J. 2022.09.01 17:42 Frissítve: 2022.09.01 17:42

Atlétikai vb 2023: távozik a szervező cég vezérigazgatója

Deutsch Péter távozik a 2023-as budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatói tisztségéből.

Deutsch Péter (Fotó: Török Attila)


A 2023-as atlétikai vb szervezőbizottságának csütörtöki sajtóközleménye szerint mivel a magyar atlétaválogatott az idei versenyszezonban rendkívül sikeres volt a müncheni Európa-bajnokságon és a nemzetközi utánpótlás-versenyeken is, a Deutsch Péter által vezetett, és éppen a sikeres világbajnoki szereplés érdekében elindított Kiemelt Atléta Program még az eddigieknél is több figyelmet és energiát követel.

A sportvezető ezért döntött úgy, hogy távozik a 2023-as hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatói tisztségéből.

„Eddig is hittünk atlétáink jó szereplésében, de mostanra bizonyossá vált, hogy jó úton járunk, és minden energiánkat arra kell fordítani, hogy a magyar csapat a legjobb körülmények között, a legjobb formában vegyen részt a jövő évi világbajnokságon” – fogalmazott a közleményben Deutsch Péter.

Hozzátette, hisznek abban, hogy a világbajnokság nem pusztán cél, hanem egyben eszköz is, épp ezért a kiváló rendezés mellett ugyanannyira fontos a magyar atlétika erősítése is.

„Ez egyszerre jelenti a válogatott és az utánpótlás fejlesztését, valamint a sportág népszerűsítését. Egy évvel a világbajnokság előtt világossá vált számomra, hogy az előkészítő munka a megfelelő szakmai stábbal kitűnő irányban halad és nekünk, akik hosszú évtizedek óta élünk és dolgozunk a magyar atlétikában, és hosszú távon szeretnénk képviselni a sportág érdekeit, a világbajnokságig hátralévő időszakban már elsősorban a magyar válogatott részvételére és a sportág népszerűsítésére kell az erőinket koncentrálni” – mondta a sportvezető.

A Kiemelt Atléta Program a világbajnoksághoz kötődő sportágfejlesztési programok egyike és a lényege, hogy szakmai, anyagi és szervezési hátteret biztosítson a programban részt vevő atléták és sportszakemberek számára a felkészüléshez. Célja, hogy az atlétikai világbajnokságok történetének legnagyobb létszámú magyar csapata indulhasson jövőre Budapesten, legalább 25 atléta jusson ki a versenyre, és közülük 3-5 döntős is legyen.

Annak érdekében, hogy a magyar atlétika érdekei markáns képviselethez jussanak, a szövetség elnöke mellett Deutsch Péter is tagja lett a világbajnokságot előkészítő és szervező legfelső irányító testületének.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke a közleményben kiemelte, egyetért Deutsch Péterrel abban, hogy mostantól számára és számukra a legfontosabb a magyar atlétika érdekeinek képviselete, valamint a magyar csapat felkészítése.

„Éppen ezért nemcsak hogy támogattam a döntése meghozatalában, hanem kifejezetten javasoltam is neki, hogy miután a szervező cégben az előkészítő munkát elvégezte, és a csapat összeállt, tudását és energiáit elsősorban a hazai szakmai feladatokra, valamint a vb hosszútávú pozitív hatásainak gyarapítására koncentrálja” – fogalmazott Gyulai Miklós.

Az új vezető személyével kapcsolatos bejelentés a következő napokban várható.

2022.11.04 14:33:48

Atlétika nemzetisport.hu

A súlylökőnek 2023 lehet eredményes pályafutásának utolsó éve.

2022.10.30 07:26:15

Atlétika nemzetisport.hu

A verhetetlen bajnok, a jégen elesve szenvedett halálos balesetet.

2022.10.29 22:08:08

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mondanom sem kell, nagyon várom az atlétikai vb-t, egy kőhajításnyira az otthonomtól, de a pénteki bokrétaünnepen nem is elsősorban a szuper-, hanem a hétköznapi hősök körül jártak a gondolataim. Akik közé, némi önámítással, esetleg magamat is sorolhatom.

2022.10.24 10:55:55

Atlétika nemzetisport.hu

A 23 éves klasszissal évek óta a világ egyik legjobb edzője foglalkozik, a pályán nincs ellenfele.

2022.10.12 21:20:49

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezek után vicces, hogy a londoni verseny csak a 11. helyet szerezte meg a már említett listán, de a többi nagy is igen kedvezőtlen helyen szerepel: a berlini a 22., a chicagói a 49., a New York-i pedig az 52. helyen kullog. Olyan társaságban, ahol többek között a krakkói, a vilniusi és a kolozsvári viadal is a top 5-be tartozik. Marketingügyben azért van még mit pótolniuk...