Newcastle: úgy tűnik, végre megdöntik az átigazolási rekordot!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 19:58
Bármilyen hihetetlen, a Newcastle labdarúgócsapatának átigazolási csúcsát a mai napig Michael Owen tartja, aki 2005 augusztusában 20 millió fontért szerződött a Real Madridtól a „szarkákhoz”. Ha azonban hinni lehet a sajtóhíreknek, csaknem 14 év után végre megdőlhet a rekord!

Míg a Premier League-ben a klubok sorra döntögetik az átigazolási csúcsokat, addig a Newcastle három legdrágább érkezője továbbra is Michael Owen (2005-ben került oda), Alan Shearer (1996) és Albert Luque (szintén 2005).

Mike Ashley tulajdonos ugyanis évek óta elzárkózik attól, hogy nagy pénzeket áldozzon új futballisták szerződtetésére, sokkal inkább szeretné magát a klubot eladni, ám arra továbbra sem sikerült vevőt találnia.

Aki a rekordot tartja... (Fotó: chroniclelive.co.uk)
Aki a rekordot tartja... (Fotó: chroniclelive.co.uk)

Sokat elmond a newcastle-iakról, hogy a jelenlegi keretben a legdrágább játékos Jonjo Shelvey, akit 2015-ben szereztek meg 14 millió fontért.

A Sky Sports beszámolója szerint azonban úgy tűnik, végre eljött a nagy nap: megdőlhet a transzferrekord!

Az angolok úgy tudják, a Newcastle szinte mindenben megegyezett az észak-amerikai profi ligában (MLS) címvédő Atlanta Uniteddel Miguel Almirónról, és a labdarúgó már úton van Angliába.

És aki megdöntheti a rekordot... (Fotó: us.as.com)
És aki megdöntheti a rekordot... (Fotó: us.as.com)

A 24 éves, 12-szeres paraguayi válogatott középpályás az Egyesült Államokban már bizonyított: 62 bajnokin 21 gólig és 21 gólpasszig jutott, és hat bajnoki meccset leszámítva minden találkozón pályára lépett az MLS-ben az előző idényben.

Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy mennyit fizetnek Almirónért a „szarkák”, de az biztos, hogy ha összejön a transzfer, akkor megdől az átigazolási rekord is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik