K. Zs. 2021.10.12 12:33 Frissítve: 2021.10.12 13:07

Newcastle: kirúgják az 1000. meccse előtt? Jön Lampard?

Frank Lampard lehet a Newcastle United következő menedzsere, kinevezésére akár napokon belül sor kerülhet – írják az angol labdarúgócsapat hétköznapjait a szaúd-arábiai bevásárlás óta a korábbiaknál élénkebben figyelő helyi lapok.

Steve Bruce és a háttérben Frank Lampard a tavaly novemberi Newcastle–Chelsea bajnokin (Fotó: AFP)

 

A Sun és a Daily Telegraph is azt jövendöli, hogy a jelenlegi menedzsert, Steve Bruce-t „napokon belül”, még a szaúdi éra első bajnoki mérkőzése (vasárnap: Newcastle United–Tottenham Hotspur) előtt elbocsátják, és a Chelsea-től januárban elküldött Frank Lampard ül a helyére.

A korábbi Chelsea-menedzser nem az egyetlen utódjelölt; a Telegraph Lucien Favre-t, a Dortmund korábbi vezetőedzőjét jósolja a „szarkák” élére, de Brendan Rodgers, Steven Gerrard, sőt Zinédine Zidane neve is szerepel a találgatásokban.

Az információmorzsákat kedden összegereblyéző Sky Sports News arra is utal, hogy Steve Bruce nyolcmillió fontnyi bánatpénzt kap, ha felbontják a szerződését.

„Örülök annak, ami a klubnál történik, különösen a közönség miatt. Folytatni akarom a munkát, de reálisnak kell lennem. Nem vagyok ostoba, tudom, mivel szokott járni a tulajdonosváltás – mondta a portálnak a napokban Steve Bruce, akinek a Tottenham elleni vasárnapi bajnoki lenne az 1000. mérkőzése menedzserként. – Ha a Spurs ellen nem lesz meg az ezredik meccsem, akkor majd mondhatják, hogy ilyesmi csak velem fordulhat elő. De nem veszem a szívemre, ilyen a futball.”

A Newcastle hét forduló után nyeretlenül a 19. helyen áll a Premier League 20 csapatos mezőnyében. Bruce 2019 nyara óta edzi a csapatot.

2021.10.26 11:05:55

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az angol első és másodosztályú klubok 70 százalékánál már nem britek a többségi tulajdonosok.

2021.10.25 19:40:47

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azt tartják, igazán nagyot csak nagyon magasról lehet zuhanni. Az állítás a maga tényleges értelmében is igaz lehet – aki átélt ilyet, tanúskodhat –, átvitt értelemben pedig még inkább, hiszen van, akinek a kisszék magassága is szédítő. Nos, az MU járt már a legmagasabb platókon is, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindig oda igyekezzen visszajutni.

2021.10.24 16:50:20

Angol labdarúgás D. Á.

Könnyen lehet, hogy Ole Gunnar Solskjaer utolsó meccsét láthattuk az MU kispadján.

2021.10.23 20:28:05

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek következtében a Newcastle, a világ leggazdagabb futballklubja holnap még nem lesz egyben a legjobb is. Sőt, jövőre sem. Vagy talán soha. Tisztelt szurkolói ezért talán kissé korán ünnepeltek.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.