D. Á. 2021.10.20 18:19

Newcastle: arra kérték a szurkolókat, ne hordjanak arab viseletet

Óriási az öröm a Newcastle United labdarúgócsapatánál, mert új, nagyon gazdag tulajdonosok kezébe került a klub. A szurkolók úgy mutatták ki hálájukat, hogy hagyományos arab viseletben látogattak ki a legutóbbi Premier League-mérkőzésre. A szaúdi tulajdonosok állítólag örültek a gesztusnak, a klub most mégis arra kéri a szurkolóit, hogy ezt ne ismételjék meg.

 

A szurkolók kicsit túlzásba vitték az ünneplést a klub szerint (Fotó: Getty Images)
 
Válságértekezlet kezdeményeztek a Newcastle tulajdonosváltása miatt
Newcastle: monumentális ünneplés a tulajváltás hallatán
Összefogtak a klubvezetők a Newcastle új tulajdonosa ellen


Mint ismert
, október 7-én hivatalossá vált, hogy a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerzett a Newcastle Unitedben.

A szurkolók annyira megörültek az új tulajdonosoknak, hogy a Tottenham Hotspur elleni Premier League-mérkőzésen néhányuk hagyományos arab viseletben jelent meg. 

Bár a klub szerint senki sem sértődött meg emiatt, mégis arra kérte drukkereit, ezt ne ismételjék meg a jövőben.

„Néhány szurkoló muszlim öltözékben látogatott ki a St. James's Parkba, miután új tulajdonosokhoz került a klub. Közülük senki sem sértődött meg azokra a szimpatizánsokra, akik így fejezték ki örömüket. Ezt pozitív gesztusnak és üdvözlésnek vélték. Ugyanakkor fennáll a lehetősége annak, hogy ez a fajta öltözködés kulturálisan nem megfelelő és másoknak sértő lehet” – írja a Newcastle United a hivatalos közleményében.

„A klub minden látogatóját arra ösztönzi, hogy viselje a saját kultúrájának vagy vallásának megfelelő öltözéket, és továbbra is tükrözze azokat a széles és gazdag multikulturális közösségeket és csoportokat, amelyekből a klub büszkén várja a támogatást” – olvasható a klub hivatalos Twitter-oldalán.

A csapatnál már meg is történt az első komolyabb változtatás: a Newcastle United közös megegyezéssel szerződést bontott menedzserével, Steve Bruce-szal. A távozó vezetőedző úgy érzi, véget ért pályafutása.

 

2021.12.06 11:51:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy szerencsés edzőmeccs, egy megosztó tévészereplés és Dietmar Hopp bizalma: a kudarcoktól sem mentes rangnicki út sarokkövei.

2021.12.04 22:24:58

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Egy szó sem esett még arról, pontosan mi lesz a német szakember feladatköre.

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.

2021.11.30 21:34:29

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Rangnick-felfedezettekből, így Erling Haalandból, Joshua Kimmichből vagy éppen Dayot Upamecanóból sem csupán azért lettek sztárok, mert annyi tudás volt bennük, hanem azért is, mert olyan szakemberekkel dolgozhattak együtt, akik ezt ki is hozták belőlük.