B. D. K. 2021.10.20 11:45 Frissítve: 2021.10.20 17:28

Newcastle: ennyi volt – távozik Steve Bruce a csapat éléről

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United közös megegyezéssel szerződést bontott menedzserével, Steve Bruce-szal – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

A továbbiakban már nem Steve Bruce irányítja a csapatot (Fotó: AFP)

 

Steve Bruce több mint két év után hagyja el a „szarkákat”, miután a csapatot a mögöttünk hagyott idényekben a 13. és 12. helyre vezette, míg az FA-kupában és angol Ligakupában a legjobb nyolcba – írja a klub, amely kifejezte háláját a 60 éves szakember felé, akinek jó egészséget kívánnak.


„Hálás vagyok mindenkinek a Newcastle Unitednél, akik megteremtették a lehetőségét annak, hogy ezt az egyedülálló futballklubot irányíthattam” – mondta a elköszönő szakember.

„Szeretnék köszönetet mondani a stábomnak, a játékosaimnak és a kisegítő személyzetemnek a kemény munkájukért. Voltak jó időszakok és mélypontok, de ők a legnehezebb pillanatokban is keményen dolgoztak, és büszkék lehetnek magukra” – tette hozzá.

„Ennek a klubnak hihetetlen támogatói vannak, és remélem, az új tulajdonosok lendíteni tudnak a csapaton. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!”

A Newcastle következő mérkőzésén Graeme Jones másodedző fogja irányítani a csapatot. Az új menedzser kinevezésén még dolgozik a klub, amely részleteket ezzel kapcsolatban nem árul el.

Fabrizio Romano, átigazolási hírekben jártas olasz újságíró a Telegraph újságírójára hivatkozva idézi a menesztett Steve Bruce-t.


„Azt hiszem, ez volt az utolsó munkám. Ez nagyon, nagyon kemény volt. Hogy soha nem akartak igazán, s érezni, hogy a bukásomat kívánják, azt ismételgetve, csődöt fogok mondani, és hogy haszontalan vagyok, egy kövér ember, aki csak a helyet foglalja, egy taktikailag alkalmatlan káposztafej.”

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.

2021.11.21 19:12:31

Angol labdarúgás T. Z.

A korábbi szélső jelentős fejtörést okozott Sir Alex Fergusonnak és számos más menedzsernek.

2021.11.20 18:09:00

Angol labdarúgás H. Á.

Ha a friss válogatott Aaron Ramsdale nem véd ilyen remekül, ki tudja, mennyi lett volna a vége.

2021.11.09 22:20:13

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Ha négy játékost igazolsz, de kettő nem válik be, az nem a világvége. Viszont menedzserből csak egyet szerződtethetsz, és ha ő nem jön be, az katasztrófa. Majd jön a kérdés: mikor harapjak bele a citromba, hogy elismerjem, ez bizony rosszul sült el?”

2021.11.07 16:20:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A „kalapácsosok” megelőzték Kloppékat, és felléptek a harmadik helyre.