CS. M. 2021.10.27 11:28 Frissítve: 2021.10.27 14:31

MU: „Solskjaer nagyon szerencsés ember, hogy még mindig van munkája”

Egybehangzó brit sajtóhírek és az olasz transzferguru, Fabrizio Romano értesülései szerint a Manchester United vezetősége menesztés helyett ad egy újabb esélyt menedzserének, Ole Gunnar Solskjaernak. Többen nem értenek egyet ezzel a döntéssel, és így van ezzel a Sky Sport szakértője, a korábbi angol válogatott Paul Merson is.

Solskjaer kap egy utolsó esélyt (Fotó: Getty Images)

„A Liverpool elleni ötgólos, megalázó vereség mélyen megrázta a norvég menedzser Manchester Unitednél töltött edzői pályafutásának alapjait, így ismét felmerült a kérdés, hogy alkalmas-e arra, hogy egy ekkora klubot vezessen. Sokan arra számítottak, hogy ez az eredmény véget is vet Solskjaer edzői pályafutásának Manchesterben, de egyelőre marad, ezzel pedig kezdetét veszi karrierje legnagyobb újjáélesztési projektje” – írta a korábbi angol válogatott labdarúgó, jelenleg szakértőként tevékenykedő Paul Merson a Sky Sportson.

„Nem szeretem, ha egy menedzsert menesztenek, de Solskjaer nagyon szerencsés ember, hogy még mindig van munkája. Bármely más európai topcsapat elküldte volna már a vezetőedzőjét, ha öt góllal elveszít egy ilyen jellegű rangadót. Ha a Chelsea, vagy az Arsenal kapna ki öt-nullára a Tottenhamtól, a menedzser jól tenné, ha már a meccs után felmondana. Az MU a legutóbbi öt meccséből mindössze egyet nyert meg a Premier League-ben – ez elfogadhatatlan, Solskjaernak azonban még mindig van állása. Nem tudom, mi folyik abban a klubban” – fejtette ki bővebben gondolatait Merson.

 
PL: Sohasem voltam még ilyen mélyen – Solskjaer
MU: Solskjaer hárommeccses haditervet eszelt ki

A korábbi angol válogatott játékos arra reagált, hogy egybehangzó brit sajtóhírek – valamint Fabrizio Romano – értesülései szerint a manchesteriek vezetősége és a klub edzőlegendája, Sir Alex Ferguson is úgy döntött, a norvég megérdemel egy utolsó esélyt a bizonyításra.

Az biztosnak tűnik, hogy a hétvégi, Tottenham elleni bajnokin ő ül majd a padon, de a hírek arról szólnak, hogy a következő válogatott szünetig kap időt a bizonyításra. Addig a Spurs mellett az Atalantával és a Manchester Cityvel találkozik majd az MU – előbbivel a BL-ben, utóbbival a PL-ben.

Ami az esetleges utódot illeti: a Sky Italia értesülései szerint a jelenleg csapat nélküli Antonio Conte szívesen leülne a Manchester United kispadjára, idény közben is, de hivatalos kapcsolatfelvétel egyelőre nem történt a felek között. Az olasz tréner legutóbb az Intert irányította, amelytől nyáron, a bajnoki cím megszerzését követően távozott.


2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.

2021.11.30 21:34:29

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Rangnick-felfedezettekből, így Erling Haalandból, Joshua Kimmichből vagy éppen Dayot Upamecanóból sem csupán azért lettek sztárok, mert annyi tudás volt bennük, hanem azért is, mert olyan szakemberekkel dolgozhattak együtt, akik ezt ki is hozták belőlük.

2021.11.28 16:43:47

Angol labdarúgás D. Á.

Michael Carrick együttese szinte végig védekezésre kényszerült, de egy pontot ellopott a Stamford Bridge-ről.

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.