K. B. 2021.03.02 12:20 Frissítve: 2021.03.02 13:46

MU: Solskjaer és Shaw is megúszta büntetés nélkül a kritizálást

Az angol Labdarúgó-szövetség nem bünteti meg a Manchester United menedzserét, Ole Gunnar Solskjaert és a csapat hátvédjét, Luke Shaw-t amiatt, mert kritizálták Stuart Attwell bíró egyik meghatározó döntését a Chelsea ellen vasárnap döntetlennel véget ért Premier League-mérkőzés után.

 

Solskjaer és Shaw is megúszta büntetés nélkül (Fotó: AFP)

Mint ismert, a Chelsea és a Manchester United 0–0-s döntetlent játszott egymás ellen vasárnap, a Premier League 26. fordulójában. A párharc után a „vörös ördögök” mestere, Ole Gunnar Solskjaer és Luke Shaw hátvéd egyaránt kétségbe vonta Stuart Attwell játékvezető 15. percben hozott döntését: Mason Greenwood és Callum Hudson-Odoi tizenhatoson belül történt találkozója után kezezés miatt a Manchester United játékosai tizenegyesért kiáltottak, ám Attwell a videóbíró felvételének megtekintése után sem ítélt büntetőt.

A Sky Sports így idézte Shaw mérkőzés után tett nyilatkozatát: „A bíró még mondta is Harry Maguire-nek, hogy ha büntetőt ítél, abból óriási vita lesz... Szóval nem tudom, ez mégis hogyan történhet meg!”

Solskjaer sem fogalmazott finoman a meccset követő sajtótájékoztatón. Szerinte is egyértelmű, hogy tizenegyest kellett volna ítélni, de amondó, a játékvezetőt már a meccs előtt befolyásolta egy írás a Chelsea honlapján.

„Bárki elolvashatja, nem véletlenül került ki ez a honlapjukra. Az ehhez hasonló apró jelzésekkel próbálják trükkösen befolyásolni a játékvezetőket!”

Ahogy korábban is megírtuk, Solskjaernak kimondottan egy bekezdés szúrta a szemét, amelyben a Chelsea azt írta, a rangadón a Manchester United védőire nagyon kell majd figyelni, mert a „vörös ördögök” rendszeresen megússzák a tizenegyeseket a videobíró ellenére is.

A Sky Sports kedden arról számolt be, hogy az FA nem szankcionálja a két érintetett a játékvezetőt kritizáló, mérkőzés után tett megjegyzéseiért.

 

 

 

2021.04.12 06:47:02

Angol labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A mai napig a legtöbbször viselte a háromoroszlánosok csapatkapitányi karszalagját.

2021.04.11 14:51:37

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szon góljával a szünetben még a Tottenham vezetett, de aztán a vendégek állva hagyták a londoniakat.

2021.04.03 20:08:14

Angol labdarúgás D. Á.

Mikel Arteta együttese képtelen volt helyzetet kialakítani, totális dominanciát mutatott be a Pool.

2021.04.03 17:50:40

Angol labdarúgás B. Á.

Mindkét csapatnak volt meg nem adott gólja • A vendégek nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

2021.03.22 12:56:08

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

„Phil Foden az egyetlen futballista, akit semmi pénzért sem engedek eligazolni, ő maga a City.”