K. T. I. 2021.10.25 10:34 Frissítve: 2021.10.25 10:52

Chelsea: München helyett Manchesterben köthet ki a védő – sajtóhír

Míg korábban a Bayern Münchent emlegették fő érdeklődőjeként, mára úgy tűnik, a Manchester City, a Juventus vagy a PSG lehet Antoni Rüdiger karrierjének következő állomáshelye, ha nem sikerül egyezségre jutnia új szerződése feltételeiről a Chelsea-vel. Gianluca Di Marzio, a Sky átigazolási ügyekben rendre jól értesült riportere beszélt a válogatott bekk lehetőségeiről.

Antonio Rüdiger Anglián belül válthat? (Fotó: AFP)

 

Továbbra sem tudott megállapodni egymással Antonio Rüdiger és a Chelsea. A német válogatott védő szerződése az idény végén lejár a londoniaknál, és sajtóhírek szerint szeretné megdupláztatni a jelenlegi, heti 100 ezer fontos fizetését egy új kontraktus esetén. A Chelsea ezzel szemben 140 ezer fontot ajánl – írtuk korábban német, angol és spanyol sajtóhírek alapján. 

Korábban a Bayern München és a Real Madrid élénk érdeklődéséről lehetett hallani, a 28 éves játékos pedig egy sajtótájékoztatón beismerte, kifejezetten hízelgő neki, hogy a német rekordbajnokkal kapcsolatban emlegetik a nevét. Hozzátéve: nem akar tiszteletlen lenni a Chelsea-vel szemben, így arra a kérdésre már nem válaszolt, valóban szeretne-e ő is Münchenbe igazolni.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sports szakértője szerint már nem is annyira München vonzereje a kérdés Rüdiger esetében, mint inkább a Chelsea két nagy riválisáé, a Manchester Cityé illetve a Tottenhamé. Ám akad a londoni kékek drukkereit kevésbé megbotránkoztató opciója is a németnek...

„Rüdigerrel felvette már a kapcsolatot a Juventus, a Manchester City, a Tottenham és még a PSG is, ahol szintén szükség lenne védőre. Látszik, hogy nehézsége támadt az új szerződése megkötésével, így pedig ebből a négy csapatból kerülhet ki a következő klubja” – jelentette ki az átigazolási hírekre szakosodó zsurnaliszta. 

Rüdiger helyzete több mint érdekes. Bár az előző idény elején úgy tűnt, Rüdiger napjai megszámláltattak Londonban, a Frank Lampardot 2021 elején váltó Thomas Tuchelnél ismét alapember lett, s az évad végén Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel. Anno Lampard vezetésével akár nyomott áron is megváltak volna tőle, ezzel szemben most fordulni látszik a kocka: a klub hiába ragaszkodna a több mint 40-szeres válogatott játékoshoz, ő nem biztos, hogy maradna...

Rüdiger 2017-ben igazolt a Chelsea-hez, előtte az AS Romában és a VfB Stuttgartban profiskodott. 

A bekk a Bajnokok Ligája mellett már Európa-liga-, európai Szuperkupa- és angol FA-kupa-győzelmet is ünnepelhetett londoniként. Eddigi négy és fél idénye alatt 161 tétmeccsen bizonyíthatott a Chelsea-ben.  

2021.12.06 15:13:53

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az első PL-meccsén az történt, amit ígért – ám a szinte a semmiből felépített két klub után most újjáépítésre szerződtették...

2021.12.06 11:51:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy szerencsés edzőmeccs, egy megosztó tévészereplés és Dietmar Hopp bizalma: a kudarcoktól sem mentes rangnicki út sarokkövei.

2021.12.04 22:24:58

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Egy szó sem esett még arról, pontosan mi lesz a német szakember feladatköre.

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.