Arsenal: több mint tízmilliót fizettek a 19 éves jobbhátvédért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 16:49
null
Calum Chambers az Arsenal legújabb nyári szerzeménye (Fotó: arsenal.com)
A Premier League-ben szereplő Southampton a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy megállapodott az Arsenallal a 19 éves Calum Chambers átigazolásáról. A korosztályos válogatott angol hátvéd egyes források szerint 12, mások szerint 16 millió fontért váltott klubot.

 

A védelem jobb oldalán, de szükség esetén a közepén is bevethető Chambers 2012 nyarán került fel a Southampton első csapatához, melyben a legutóbbi idényben 22 bajnokin és két Ligakupa-mérkőzésen lépett pályára.

„Nagyon örülünk, hogy megegyeztünk. Látva, hogy a mögöttünk hagyott szezonban milyen remekül alkalmazkodott a Premier League stílusához, elmondható, minőségi játékossal erősödtünk. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amilyen típusú futballistát kerestünk, így biztos vagyok benne, hogy jól járunk vele” – nyugtázta a játékos átigazolását Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

Az utánpótlás-válogatottakban több mint 20 alkalommal pályára lépő Chambers köszönetet mondott nevelőegyesületének, és alig várja már, hogy bekapcsolódjon az „ágyúsok” felkészülésébe.

A 12 millió fontért – más források szerint 16 millióért – szerződtetett futballista Alexis Sánchez, Mathieu Debuchy és David Ospina után az Arsenal negyedik nyári szerzeménye, aki várhatóan az augusztus elején rendezendő Emirates-kupán debütál a londoni klubban.

Az angol bajnokságban legutóbb nyolcadik helyen végző Southampton Luke Shaw (Manchester United), Adam Lallana (Liverpool), Dejan Lovren (Liverpool), Ricke Lambert (Liverpool) és Chambers értékesítésének köszönhetően most már jóval több mint 100 millió fontos bevételre tett szert a nyári átigazolási időszakban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik