Anglia: kövérnek nevezte az ellenfél menedzserét, kirúgták Joey Bartont

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.26. 17:41
null
Kövérnek nevezte az ellenfél edzőjét Joey Barton, akit kirúgott a Bristol Rovers (Fotó: Getty Images)
Két nappal az után, hogy kövérnek nevezte az ellenfél Stevenage menedzserét, Steve Evanst, menesztette szakvezetőjét, a játékosként is több balhéba belekeveredő Joey Bartont az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (League One) szereplő Bristol Rovers – írja a Daily Mail.

A játékosként a Manchester Cityben, a Newcastle Unitedben, a Queens Park Rangersnél, a francia Marseille-nél, a Burnleynél és a skót Rangersnél is szereplő Joey Barton 2017-es visszavonulása után egy évvel állt menedzsernek, amikor a Fleetwood Town irányítását vette át, ahonnan 128 meccs után menesztették 2021 januárjában.

A 41 éves szakember nem sokáig maradt munka nélkül, egy hónappal később nevezték ki a szintén angol harmadosztályú Bristol Rovers menedzserének, s itt sem végzett rossz munkát, hiszen 143 meccsen irányította a csapatot, amely a 2023–2024-es idényben nem szerepel túl fényesen, hiszen 13 mérkőzés után négy győzelemmel, négy döntetlennel, illetve öt vereséggel áll a 24 csapatos League One 16. helyén.

A Bristol Rovers a 15. fordulóban, kedden hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Stevenage-dzsel. Joey Barton nem volt elragadtatva az eredménytől, s a mérkőzés után kövér embernek nevezte, majd egy tojás alakú gyermekjátékhoz, a weeble-höz hasonlította az ellenfél szakvezetőjét, Steve Evanst.

A Bristol két nappal az eset után hivatalos honlapján tudatta, hogy felmentette Bartont a menedzseri teendők alól.

„A klubnál mindenki szeretné megköszönni Joey erőfeszítéseit és sok sikert kíván neki a jövőben” – közölték, tudatva azt is, hogy Barton helyét ideiglenesen Andy Mangan veszi át, akinek munkáját az eddigi másodedzők, Glenn Whelan, Danny Ventre és Anssi Jaakkola segítik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik