NFL: rekordbeállítás és Rodgers-parádé – főcsoportdöntős a Bills és a Packers

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.17. 08:44
null
Aaron Rodgers ismét ellenállhatatlan volt (Fotó: Getty Images)
A Buffalo Bills és a Green Bay Packers jutott szombaton a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoportdöntőjébe.

 

Az alapszakaszban legtöbb pontot szerző „sajtfejűek" hazai pályán a vártnál is simábban, 32–18-as győzelemmel búcsúztatták a két éve döntős Los Angeles Ramst, amely pedig a legkevesebb pontot engedte a ligában. A legjobb támadósor és a legjobb védelem csatáját egyértelműen előbbi nyerte, ugyanis a Green Bay 484 yardot haladt, ebből irányítója, az idény legértékesebb játékosa címre legesélyesebb Aaron Rodgers 296 yardot passzolt, emellett kiosztott két touchdownpasszt, egyszer pedig ő maga futotta meg az ellenfelet.

A másik találkozón a Bills is fölényesen, 17–3-ra nyert a vendég Baltimore Ravens ellen, annak ellenére, hogy a szünetben még 3–3-as döntetlenre álltak. A meccsre alaposan rányomta a bélyegét az erős szél, emiatt a passzjáték akadozott, ráadásul a rúgók is elrontottak két-két mezőnygólkísérletet. A hazaiak a második félidő elején döntötték el az összecsapást: az első támadásukból touchdownt értek el, majd a Baltimore hiába jutott az egyenlítés közelébe, ott irányítója, az előző szezon legértékesebb játékosa, Lamar Jackson eladta a labdát, amellyel 101 yardos visszahordott touchdownt szerzett Taron Johnson, aki ezzel beállította a rájátszásra vonatkozó rekordot. Jackson a következő támadássorozatban ráadásul megsérült, így a Ravens számára esély sem maradt a visszakapaszkodásra.

A másik két főcsoport-elődöntőt ma rendezik; jövő vasárnap a Bills ellenfele a címvédő Kansas City Chiefs vagy a Cleveland Browns lesz, míg a Packers a New Orleans Saintset vagy a Tampa Bay Buccaneerst fogadja majd.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
DIVISIONAL ROUND
AFC
Buffalo Bills–Baltimore Ravens 17–3
később

21.05: Kansas City Chiefs–Cleveland Browns (Tv: Arena4)
NFC
Green Bay Packers–Los Angeles Rams 32–18
hétfőn
0.40:
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik