NBA: Murray megszórta magát, előnyben a Denver – videók

GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2023.04.30. 08:34
null
Jamal Murray volt a Nuggets vezére a Suns ellen (Fotó: twitter.com/Denver Nuggets)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, a Keleti főcsoport elődöntőjének első meccsén a Phoenix védekezése nem bírt a denveri gépezettel, Jamal Murray megszórta magát, így elsőre megvédte a hazai pályát a Nuggets.

 

 

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ

Denver Nuggets–Phoenix Suns 125–107
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

Elsőre Nuggets. A párharc nyitómeccsét a kissé tapogatózó, döntetlen közeli első negyed után abszolút leuralta a Denver: a nagyszünetben már 17 ponttal vezetett a vendéglátó, és onnantól tíznél közelebb nem igazán engedte ellenfelét, majd a záró etapban végleg le is zárta a küzdelmet. A Suns 106–95-ig tartotta magát látótávolságban, aztán egy 14–0-s futással felrobbantotta az arénát a Nuggets: Jamal Murray triplái után őrjöngött a szurkolótábor, az irányító pedig folyamatosan kérte is a minél nagyobb hangerőt. Murray egyébként is a mérkőzés legjobbjaként tündökölt, 34 pontot dobott 6/10 triplával, látványos és gyilkos megoldásokat mutatott be, volt még 5 lepattanója, 9 gólpassza és 2 labdaszerzése is - ez az este most róla szólt, ő volt a csapat motorja, vezére, szupersztárja. A kétszeres MVP Nikola Jokics sem vallott szégyent (24 pont, 19 lepattanó, 5 gólpassz, 9/21 mezőnyből), Aaron Gordon 23 pontig jutott, de Porter Jr., Brown és Caldwell-Pope is elérte a tízes határt - megvolt a sebesség, a lendület, a spacing, és nagyobb akadály nélkül mentek át a Phoenixen. Elsőre remek játékkal, egyértelmű fölénnyel nőttek ellenfelük fölé, így megvédték a hazai pályájukat, és megalapozták a folytatást - most a Sunsnak kell válaszolni.

MURRAY-PARÁDÉ VIDEÓN

 

 

 

Puha volt a Phoenix. Monty Williams, a vendégek vezetőedzője szerint a Denver fizikálisabb, agresszívebb, motiváltabb csapatnak tűnt elsőre, mint az övé, és ez másodjára már nem fordulhat elő. A támadásaikból hiányzott az igazi átütőerő, sokszor voltak lassúak és bizonytalanok, a 7/23-as triplázás nem fért bele, és az sem segített, hogy 16-10 lett az eladott labdák aránya a "javukra" - ebből ráadásul Kevin Durant egymaga hetet jegyzett. Durant egyébként nem játszott rosszul, 29 ponttal ő lett a csapat legjobb dobója, 12/19-et hajított mezőnyből, volt 14 lepattanója és 3 blokkja is, mellette Devin Booker 27 pontot és 8 gólpasszt jegyzett, de egy ennyire rövid rotációban nem igazán működik, hogy Chris Paul és Deandre Ayton is haloványabb teljesítményt nyújtott, és hogy a kezdő ötödik posztja megint teljességgel megoldatlannak tűnt. A lepattanózást is elbukták 49-38-ra, ebből 16-8 volt a támadópattanók aránya, és nagyon beszédes, hogy a labdaszerzések terén 14-4-re nyert a Denver - olyan faktorokban kapott ki a Suns, amik meglehetősen fontosak egy playoff-párharcban. Durant szerint a Denver nyilván okkal lett első kiemelt, náluk játszik Jokics, úgyhogy ők tudják ezt a szintet, a Phoenixnek kell felnőnie ide a folytatásban, már a következő meccstől – ezen fognak dolgozni mától.

A Nuggets legjobb dobói:Murray 34/18, Jokics 24/3, Gordon 23/9
A Suns legjobb dobói:Durant 29/3, Booker 27, Ayton 14

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik