NHL: megszületett a liga 17. kapusgólja – videó

Vágólapra másolva!
2023.12.01. 12:31
Megszületett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének 17. kapusgólja. A magyar idő szerint péntek hajnali Tampa Bay Lightning–Pittsburgh Penguins mérkőzésen Tristan Jarry talált be az ellenfél üresen hagyott kapujába, beállítva a 4–2-es végeredményt.

Tristan Jarry a pittsburgh- klub első olyan kapusa, aki eredményes tudott lenni, és a találaton kívül 39 védéssel járult hozzá a meccs sikeréhez. Ezt megelőzően legutóbb a bostoni Linus Ullmark talált be a Vancouvernek február 25-én.

Az NHL első kapusgólja 1979. november 28-án született, amikor a New York Islanderst erősítő Billy Smith lett hivatalos gólszerző – mint utolsó koronghoz érő ellenfél – a Colorado Rockies ellen. Az a találat öngól volt, ám a sportágban ilyet nem tartanak nyilván.

Jarry – akinek a farmligában 2018-ban már volt találata – a 14. gólszerző NHL-kapus. Martin Brouder (New Jersey Devils) háromszor, a philadelphiai Ron Hextall pedig kétszer volt eredményes.

Az eddigi 17 gólból tíz esetben a kapus belőtte a korongot az ellenfél üres kapujába, míg hétszer „öngól” esett és utolsó koronghoz érőként lett hivatalos gólszerző a kapuvédő.

FÉRFI JÉGKORONG
NHL, ALAPSZAKASZ

Tampa Bay Lightning–Pittsburgh Penguins 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik