NBA: LeBron James 18-adszor játszhat az All Star-mérkőzésen

2022.01.28. 13:32
null
LeBron James 18-adszor All Star (Fotó: Getty Images)
LeBron James karrierje 18. All Star-mérkőzésén léphet pályára, mivel a szurkolók, a szakértők és a játékosok szavazatai alapján a legtöbb vokssal kiérdemelte, hogy kezdőjátékos lehessen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) február 20-án sorra kerülő clevelandi gáláján.

 

A voksok összesítését követően a meccs tíz kezdőjét nevezték meg, öt-öt kosarast mindkét főcsoportból. Nyugaton a Los Angeles Lakerst erősítő James mellett Ja Morant (Memphis Grizzlies), Andrew Wiggins (Golden State Warriors), Stephen Curry (Golden State) és Nikola Jokics (Denver Nuggets) került a legjobb ötbe, keleten pedig Kevin Durant (Brooklyn Nets), illetve Jannisz Adetokunbo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Trae Young (Atlanta Hawks) és DeMar DeRozan (Chicago Bulls). Morant és Wiggins először játszhat.

Az All Star-gála csapataira vonatkozó jelenlegi szabályok szerint a konferenciák legtöbb voksot begyűjtő játékosai lesznek a csapatkapitányok, és az All Star-drafton ők választják majd ki együttesükbe a társakat a maradék nyolc játékos közül. Az elmúlt évhez hasonlóan ismét James és Durant lett a kapitány. A választható többi játékost – nyugatról és keletről hét-hét kosarast – az NBA edzőinek szavazatai alapján nevezik meg jövő csütörtökön, majd ezek után kerül sor a draftra.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik