T. M. 2021.09.07 16:06 Frissítve: 2021.09.07 17:46

Vízilabda: a BVSC-Zugló továbbra is a legjobbak közé tartozna

Kedd kora délután megtartotta idény előtti sajtótájékoztatóját a BVSC-Zugló mindkét vízilabdacsapata a Szőnyi úti sporttelepen.

A BVSC-Zugló mindkét vízilabdacsapata sajtótájékoztatót tartott (Fotó: BVSC-Zugló)

 

Már munkába álltak a néhány hete az egész országnak nagy örömet szerző olimpikonok is, hiszen a héten kezdetét veszi a férfibajnokság, és bár a női idény októberben indul a junior-világbajnokság miatt, Petrovics Mátyás csapata is elkezdte az alapozást erre a rendkívül hosszú szezonra.

A klub elnöke kiemelte, a BVSC azon két egylet egyike, amely a férfi és a női rájátszásban is érdekelt volt az előző idény végén. „Ezt az eredményt szeretnénk idén is hozni! Ehhez a klubvezetés minden támogatást megad csapataink számára” – zárta gondolatait Szatmáry Kristóf, aki emlékplaketteket ajándékozott a Tokióban érmet nyerő Gyöngyössy Anikónak, Leimeter Dórának és Pásztor Mátyásnak.

A férfikeret némi változáson esett át, de Kemény Kristóf ettől függetlenül alkalmasnak tartja gárdáját arra, hogy harcban legyen az érmekért. „Az előző évad során bizonyítottuk, többre vagyunk hivatottak annál, hogy egyszer-kétszer elkapjunk egy topcsapatot, ugyanis nekünk is sikerült azzá válnunk. Idén nem lehet más a célunk, mint az, hogy tartsuk ezt a pozíciónkat. Három sorozatban is indulunk, hiszen a két hazai mellett újból sikerült kijutnunk a nemzetközi porondra is. Rutinos játékosok, vezéregyéniségek és tehetséges fiatalok – köztük a junior-világbajnokságról hazaérkezők – alkotják a keretünket. Ez az egyveleg képes arra, hogy a felnőtt-világbajnokság miatti sűrű versenynaptárban – hiszen minél előrébb végzünk, annál több mérkőzést fogunk játszani – is stabilan helyt tudjon állni” – mondta a vezetőedző.

A női keret nagyobb változáson esett át, mindazonáltal az együttes céljai nem változtak, be szeretne jutni a bajnoki és a kupadöntőbe. „Nagyon szeretnénk döntőket vívni, sőt akaratunkat is kifejezhetjük erről. Az első fontos feladatunk az Euroliga lesz november végén, ahol nagy vágyunk, hogy ezzel a fiatal csapattal túljussunk a két csoportkörön! Készen állunk erre, mivel az erőnk az igazolásokkal megmaradt, és plusz ambíció is érkezett hozzánk az új játékosokkal. Takács Orsolya visszavonult, őt nem lehet pótolni, de nem is kell, a játékrendszerünk lesz kicsit más, amelybe Polák Zsófia nagyon jól fog illeszkedni. Ő kifejezetten az én kérésemre érkezett a klubhoz, és nagyon örülök, hogy gyorsan kötélnek állt. Több fiatallal is bővült a keretünk, illetve három emberünk egy héttel ezelőtt a harmadik helyen végzett az ifjúsági Európa-bajnokságon. Mindezek jól mutatják, hogy sok fiatal, saját nevelésű játékossal tudunk eredményesen szerepelni!” – nyilatkozta Petrovics Mátyás vezetőedző.

PÁSZTOR Mátyás,
a BVSC olimpiai bronzérmes játékosa

„Még mindig nem dolgoztam fel a nyár eseményeit, szerintem több hónapig-évig nem is fogom. Mindazonáltal az élet nem áll meg, folytatnom kell a munkámat, de én még egy családi pingpongversenyen vagy kártyapartin is mindig nyerni akarok, így a motivációmmal nem lesz gond; halmozni akarom a győzelmeket! Régóta a klub játékosa vagyok, már húzóembernek számítok. Igyekeztem korábban is segíteni a társaimat, nem hinném, hogy az olimpián elért eredmény miatt bárminek is változnia kellene csapaton belül. Kemény Kristófnak ez az első alapozása a kerettel, a kémia már kialakult tavasszal közte és a játékosok között. Továbbra is mindent ugyanolyan precízen csinálunk, és jól fogunk teljesíteni.”

A BVSC-Zugló vízilabdacsapatainak változásai a 2021–2022-es idényre
FÉRFIAK
Érkezett:
Kardos Gergely (FNC Douai), Lantos István (KSI), Szabó Bence (Tatabánya). Távozott: Czigány Károly (visszavonult), Gyenis Ádám (Egyesült Államok), Sugár Péter (Honvéd), Szakonyi Dániel (Ferencváros)
NŐK
Érkezett:
Kakas Krisztina (UVSE), Kenderes Laura (Tatabánya), Krénusz Anna (Ferencváros), Horák Zsófia (Eger), Polák Zsófia (Szentes). Távozott: Doroszlai Vanda (családalapítás), Koncz Hanna (III. Kerület), Mihály Kinga (Franciaország), Ősz-Varga Lilla (Angyalföldi Sportiskola Diáksportegylet), Takács Orsolya (visszavonult). Kölcsönbe távozott: Gasparics Kata és Kovács Kinga (mindketten III. Kerület)

 

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.

2021.09.08 09:32:04

Vízilabda LAKNER GÁBOR

Szerdán 14 csapat részvételével kezdődik a félbevágott pólóidény.