Férfi vízilabda Ek-selejtező: nyerő volt a 21-es a Szolnoknak

Vágólapra másolva!
2022.10.28. 21:50
Magabiztos győzelemmel rajtolt a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének 2. körében, a magyar csapat 21–8-ra verte odahaza a litván EVK Zaibast. Kétszer is kikapott egy nap alatt a BVSC, kilenc góllal verte spanyol ellenfelét Zágrábban a Budapest Honvéd.
Magabiztos szolnoki siker (Fotó: Koncz Márton)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Magabiztos szolnoki siker (Fotó: Koncz Márton) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!


A magyar csapatból Pető Attila négy gólt szerzett, nem sokkal maradt le tőle Ágh György, és hatan is két találatig jutottak – a szolnokiak a lefújás után csak a sok kapott gól miatt lehettek elégedetlenek, hiszen alaposan leengedtek az utolsó negyedre.

A BVSC egy nap alatt két vereséget szenvedett: az olasz Ortigia után a román Steaua Bucuresti ellen sem ment a csapatnak – az első mérkőzésen a harmadik, a másodikon az utolsó negyedben úszott el a magyar siker.

Sokkal jobban járt a Honvéd, amely 15 gólig meg sem állt a 11-szeres spanyol bajnok Mediterrani ellen, így a csoport éléről várja a folytatást. A kispestiektől tízen is betaláltak, Ekler Bendegúz öt gólt szerzett!

Az Eurokupa második körében hat csoportban zajlanak a küzdelmek – a Honvéd Zágrábban a D, a Szolnok hazai környezetben az E, míg a BVSC Bukarestben az F jelű csoportban szerepel –, s mindenhonnan az első két helyezett jut a legjobb 16 közé. A Ek-nyolcaddöntő mezőnye a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének négy vesztesével lesz teljes.

Holnap a Honvéd a PAOK Szalonikivel, a BVSC a portugál Vitória Guimaraessal, a Szolnok pedig a francia Montpellier-vel játszik.

FÉRFI VÍZILABDA, EUROKUPA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR
E-CSOPORT (Szolnok):
Szolnoki Dózsa–EVK Zaibas (litván) 21–8
(3–0, 6–2, 7–2, 5–4)

KORÁBBAN
F-CSOPORT (Bukarest)

CC Ortigia (olasz)–BVSC-Zugló 9–8 (3–1, 2–4, 3–0, 1–3)
KÉSŐBB
Steaua Bucuresti (román)–BVSC-Zugló 8–7
(2–4, 1–0, 1–1, 4–2)
D-CSOPORT (Zágráb)
Budapesti Honvéd–CN Mediterrani (spanyol) 15–6
(4–3, 3–1, 4–0, 4–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik