P. G.
2023.06.02 22:45 Frissítve: 2023.06.02 23:14

Férfi vízi BL: vereséggel búcsúzott Varga Zsolt a Fraditól

Fájó vereséget szenvedett az ötödik helyért kiírt helyosztón az FTC-Telekom a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, a zöld-fehérek több mint húsz percen át nem tudtak betalálni a Vámos Mártonnal felálló Olympiakosznak.

Vereséggel búcsúzott Varga Zsolt a Ferencvárostól (Fotó: Balogh László)

NEM VOLT KÖNNYŰ TÚLLÉPNIE a BL-negyeddöntős kudarcon a Ferencvárosnak, de a Brescia elleni csütörtöki győzelem némi gyógyír volt a sebekre, a pénteki átmozgató edzésre már mosolyogva érkeztek a játékosok. A szakadó esőben Varga Zsolt is vízbe ugrott, az Olympiakosz elleni esti mérkőzésen azonban természetesen már a partról irányította a Fradit – utoljára, hiszen a nyártól már főállású szövetségi kapitány lesz.

A zöld-fehérek nem tudták szépen búcsúztatni vezetőedzőjüket, pedig az első félidőben még lépéselőnyben voltak, de a támadójátékuk már akkor is akadozott. Az Olympiakosz a nagyszünet előtt egyenlített, a térfélcsere után a magyar válogatott Vámos Márton góljával fordított, aki labdaszerzéseivel és blokkjaival is borsot tört a ferencvárosiak orra alá. Időközben Marko Bijac lehúzta a rolót, a magyar bajnok két és fél negyeden át emberelőnyből sem tudott betalálni. A több mint húszperces gólcsendet Sztilianosz Argiropulosz látványos csavargóllal törte meg, ám ez csak szépségtapasz volt, az FTC 9–4-es vereséget szenvedett.

A nemzetközi szövetség döntése értelmében megszűnnek az érdektelen helyosztók, a következő idénytől ugyanis visszatér a négyes döntő, és a csoportkör lebonyolítása is változik.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCAS DÖNTŐ (Belgrád)

Az 5. helyért
OLYMPIAKOSZ (görög)–FTC-TELEKOM 9–4
(2–3, 1–0, 3–0, 3–1)
Belgrád, 200 néző. Vezette: Putnikovics (szerb), Gómez (spanyol)
OLYMPIAKOSZ: BIJAC – Buslje, Derviszisz  1,  Papanasztasziu, Guvisz  1, VÁMOS 2, Filipovics 1. Csere: Fundulisz 1, Murikisz 1, GENIDUNIASZ  2, Dimu, Gilasz. Edző:  Igor Milanovics
FTC: Vogel Soma – ARGIROPULOSZ 2,  Vigvári Vendel, Varga Dénes 1,  Ubovics, Merkulov,  Vadovics V. 1. Csere: Nagy Ádám, Jansik Sz., Fekete G.,  Molnár E., Damonte.  Edző:  Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből:  5/1, ill. 10/1
Gól – ötméteresből:  1/1, ill. –
Kipontozódott:  Merkulov (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: –
A csütörtöki jó teljesítményünk után ezúttal kaotikus volt a játékunk. Ajándékba adtunk helyzeteket az Olympiakosznak, érződött a csapatunkon a fáradtság és a koncentráció hiánya. Nagyon erős, jól felkészített riválisokkal találkoztunk, a Bajnokok Ligájában ebben az idényben nem voltunk olyan kiegyensúlyozottak, mint a bajnokságban.

A 7. helyért
Jug Adriatic Dubrovnik (horvát)–Brescia (olasz) 14–10
(2–4, 5–1, 2–1, 5–4)

 

2023.09.12 19:18:52

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ezen kívül már csak egy dobásunk maradna.

2023.09.04 22:40:08

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. ketten erősebbek együtt

2023.08.24 23:53:31

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Garancia arra már inkább van, hogy Bíró Attila edzőként hamarosan újra megtalálja a helyét. Ha én klub- vagy szakosztályvezető lennék, már hívnám is.

2023.08.14 21:38:49

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az eddig megtett út biztosíték arra, hogy látunk még csodát tőle.